L'afició del Girona tindrà una mica més assequibles els desplaçaments europeus (Europa Press)
L'afició del Girona tindrà una mica més assequibles els desplaçaments europeus (Europa Press)
Futbol

Mesura dràstica amb el preu de les entrades de la Champions

La UEFA ha anunciat una reducció significativa dels preus de les entrades per a visitants, que encara seran més assequibles la temporada que ve

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha anunciat aquest dilluns una reducció en el preu màxim de les entrades que els clubs locals poden cobrar als aficionats visitants en les seves tres competicions masculines de clubs: la Champions League, l'Europa League i la Conference League. D'aquesta manera, els seguidors del Barça i del Girona pagaran un màxim de 60 euros per les entrades dels partits que es disputin fora de les seves instal·lacions. Un preu que encara serà més assequible (el topall serà de 50 euros) la temporada que ve.

La decisió de la UEFA té com a objectiu que el futbol europeu sigui "més accessible i assequible per a tots els aficionats", a més de "preservar un aspecte únic de la cultura del futbol europeu", com són els desplaçaments dels seguidors visitants. També han participat en la mesura l'Associació Europea de Clubs (ECA) i Football Supporters Europe (FSE), representants dels equips participants i dels aficionats, respectivament.

Una llarga reivindicació

Des de fa diverses temporades, no són pocs els aficionats visitants que han tret pancartes a estadis de tot Europa queixant-se pels preus abusius que han hagut de pagar per seure a les grades visitants dels estadis. Uns espais on, tot sovint, la visibilitat no és la millor per la presència de xarxes i vidres per separar aficions. La temporada 2018-2019, els seguidors del Barça van haver de pagar 119 euros cadascun per veure com el Liverpool remuntava a Anfield una semifinal que tenia perduda al Camp Nou. Tot plegat, per culpa de la guerra de preus entre els dos clubs.

En concret, el preu màxim de les entrades per als aficionats visitants serà de 60 euros a la UEFA Champions League, 40 euros a la UEFA Europa League i 20 euros a la UEFA Conference League. Això es reduirà encara més la temporada 2025/2026, amb un preu màxim de 50 euros a la UEFA Champions League, 35 euros a la UEFA Europa League i 20 euros a la UEFA Conference League.

Anar al contingut