Cesc Fàbregas durant un partit amb el Barça
Cesc Fàbregas durant un partit amb el Barça
Barça

Cesc Fàbregas confessa l'error que va cometre en el seu fitxatge amb el Barça

El català se sincera en un podcast de la BBC uns anys després d'haver deixat la disciplina blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Cesc Fàbregas va arribar a Can Barça l'estiu del 2011 provinent de l'Arsenal, on era el capità i on s'havia convertit en un heroi per a l'afició 'gunner'. El català tornava als seus orígens, l'equip que va deixar amb 16 anys per posar rumb a Londres. Després de tres temporades al Barça, Fàbregas tornava a fer les maletes per agafar un avió amb la mateixa direcció, però, en aquesta ocasió, la parada final era Stamford Bridge.

Arsène Wenger encara se sentia dolgut per la manera en què Fàbregas havia abandonat el club londinenc el 2011 i no va acceptar el seu retorn. Però el Barça volia desfer-se del migcampista i, finalment, va ser traspassat al Chelsea l'estiu del 2014.

Dotze anys més tard de la seva arribada al Camp Nou, Fàbregas ha parlat en una entrevista en un podcast de la BBC. El català ha reconegut que es va precipitar en el seu fitxatge pel Barça i ha explicat que hauria d'haver esperat que Xavi fes un pas al costat.

"El timing és molt important a la vida i al futbol, i mirant-ho ara amb perspectiva, crec que hauria d'haver esperat una mica més fins que Xavi hagués baixat el ritme una mica i jo pogués agafar el seu lloc."

El català ha explicat que gran part de culpa del seu fitxatge pel Barça van ser les trucades de Pep Guardiola.

"Pep va ser una gran influència perquè era el meu ídol quan jo era petit. Portava el número quatre per ell, jugava a la seva posició... Quan el teu heroi et truca, veus com juga l'equip i tots els amics que tens allà... Influeix molt."

Anar al contingut