FUTBOL ESCOLAR

L'equip de la Mina, campió de Catalunya escolar després de vèncer el Barça

Els alumnes de sisè de l'Institut Escola La Mina s'han proclamat campions de Catalunya escolars de futbol sala després de guanyar l'escola del Barça a la final. Per celebrar-ho, tots els alumnes els van rebre amb un passadís multitudinari

Jordi BentanachsActualitzat

La convocatòria era a les 05 h 45 m de la matinada davant de l'escola. I a aquella hora hi eren tots: jugadors, famílies i mestres. Els esperava a Tortosa la fase final del campionat del Consell Escolar aleví. L'equip de l'Institut Escola La Mina de Sant Adrià de Besòs ja havia estat la sensació de les fases territorials prèvies pel seu bon joc i el seu comportament, i es va classificar per a la final. Però el rival era dels que imposaven: l'escola de futbol sala del FC Barcelona. El Genaro, tutor i també entrenador d'aquests alumnes, els va preparar amb el següent discurs:

Els vaig dir que l'escut del Barça és el més gran del món de l'esport --jo mateix el porto tatuat a la cama--, però que ells defensaven l'escut de la Mina i tenien molta gent al darrere que havien de ser la seva força. "Són nens com vosaltres, i els podeu guanyar."

Els jugadors de l'aleví de l'Institut Escola La Mina campions de Catalunya

El Javi, el Manu, l'Antonio, el Juan i companyia van seguir el seu discurs al peu de la lletra, i amb un gol a les acaballes del partit van fer saltar la sorpresa. La Marta, la directora, emocionada, recordava la lluita per la puntualitat, contra l'absentisme, i com el futbol s'havia convertit en una gran eina i un motor per treballar moltes coses més. A l'autocar de tornada, amb secretisme, es va començar a gestar la rebuda de l'endemà.

Un passadís molt emocionant

Estàvem a classe com un dia normal quan de sobte el Genaro ens va dir: "Vinga, cap a baix." El que ens vam trobar va ser al·lucinant.

Els jugadors van ser aclamats per tots els alumnes de l'escola.

Tota l'escola s'havia distribuït pel pati formant un passadís llarguíssim. Amb la copa a la mà, els nens van anar rebent la felicitació de tota la comunitat educativa. L'expectació era tal que van haver de fer passadís d'anada i també de tornada.

Va ser molt emocionant: ens abraçaven, ens deien "sou uns campions", i nosaltres els danàvem les gràcies per tot allò.

L'equip passeja pel barri, orgullosos amb les medalles, el trofeu i una pilota.

Més que un equip

La Marta destaca els valors d'aquests nens de 10 anys que han rebut el premi a l'esportivitat a més d'un torneig que han jugat. Està contenta per aconseguir que el barri aparegui als mitjans per històries positives.

Hi ha certes persones que quan senten el nom de la Mina es pensen que estem assalvatjats, i no és així: això és una escola normal i corrent com totes, i els nens i les nenes són nens i nenes com a tot arreu. Gitanos, la majoria, sí, i amb molt d'orgull.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut