Joan Laporta en una imatge d'arxiu d'una roda de premsa
Joan Laporta en una imatge d'arxiu d'una roda de premsa del club
Barça

L'entrenador preferit de Laporta

Dels tres candidats clars, n'hi ha un que agrada molt a Laporta per a la banqueta del Barça

Redacció Esport3Actualitzat

Ja fa dies que van sortint noms per substituir a Xavi Hernández a la banqueta del Barça per a la temporada vinent. Concretament, hi ha tres candidats molt clars, i entre ells, el preferit de Laporta.

Els tècnics són:

Mikel Arteta

Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal des del 2019, amb contracte fins al 2025, després de formar-se com a segon entrenador del Manchester City al costat de Pep Guardiola. La seva projecció sembla no tenir sostre i ja l'any passat va fregar la Premier League. Arteta, un futbolista que va sortir del planter culer i que es va treballar una carrera amb èxit lluny del Camp Nou. Com a jugador, es va convertir en icona i capità de l'Arsenal, i com a entrenador va cap a ser una llegenda. En només tres anys ha canviat la cara d'un club que amb el donostiarra a la banqueta aspira a tot. És considerat un dels millors entrenadors del món.

L'entrenador de l'Arsenal, Mikel Arteta, durant un partit la temporada passada (Europa Press)(Europa Press)

Hans Flick

L'alemany va entrenar el Bayern que ho va guanyar tot el 2020 i que va golejar per 8-2 el Barça a la Champions. Només ell i Guardiola han guanyat el sextet de títols; una carta de presentació excel·lent. Segons un rotatiu alemany, Flick --que ara està lliure-- veuria amb bons ulls prendre el càrrec. Té ganes de dirigir el conjunt blaugrana, segons va dir el periodista Fabrizio Romano. Per això, ha agafat el telèfon per trucar a professionals que vulguin formar part del seu staff tècnic, per si ocupa la banqueta blaugrana.

Flick, fulminat
Flick, fulminat

Julian Nagelsmann

Nagelsmann era un dels tècnics preferits de Joan Laporta fa dos anys, quan l'actual president del Barça va tornar al club. En aquell moment, però, Nagelsmann es va decantar pel Bayern de Múnic, en una aventura que gairebé no va durar. Ara per ara, però, sembla que hi ha altres opcions més sòlides per ocupar a partir de l'estiu la banqueta blaugrana. Sobretot, perquè abans caldria que Nagelsmann i Laporta fessin les paus, després de mantenir un pols dialèctic arran del fitxatge de Lewandowski per part del Barça.

Julian Nagelsmann, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

El rànquing de Laporta

Dels tres noms anteriors, hi ha un ordre a seguir, per Laporta. El rànquing està encapçalat per Arteta, que és el preferit pel president del Barça. El veu factible i no el descarta. Així ho han assegurat al programa "Onze", d'Esport3. El club està disposat a negociar alguna clàusula amb l'Arsenal. Cal afegir que és el més complicat.

El segon, és Nagelsmann, una mica més fàcil de fitxar, ja que acaba contracte amb la selecció alemanya. Per acabar, el tercer i, en principi, el més senzill d'aconseguir és Hansi Flick.

ARXIVAT A:
Laporta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut