Futbol

L'entrenador del Rayo demana perdó per fer apologia de la violació amb l'equip femení

Carlos Santiso, que "prega" a l'afició donar tot el suport a les seves jugadores, qualifica de "broma masclista" l'àudio en què proposava perpetrar una violació en grup per "unir l'equip"

Redacció Esport3Actualitzat

El gran protagonista de la polèmica que envolta el Rayo Vallecano, el nou entrenador de l'equip femení, Carlos Santiso, ha utilitzat la web del club per demanar perdó.

El tècnic comença la carta de disculpa mostrant "públicament" el seu "penediment i avergonyiment" pel que qualifica de "broma masclista imperdonable i impresentable", en referència a l'àudio de Whastapp en què se'l sent fent apologia de la violació com a mètode per reforçar els equips de futbol. Assegura que si no s'ha manifestat públicament abans ha estat perquè "no tenia força física ni mental per la magnitud del que ha esdevingut".

En la segona part del comunicat, Santiso, que continua comptant amb el suport del president de l'entitat, Martín Presa, agraeix que el club hagi "escoltat i entès les explicacions", així com que "hagi acceptat les disculpes per unes declaracions que no representen els meus valors". En l'escrit també recorda que no té antecedents penals ni participació en casos de violència masclista.  

L'entrenador va dimitir del càrrec de seleccionador madrileny sub-12 per aquest afer, però no farà el mateix amb la seva feina al Rayo femení. Sí que promet "posar-hi el coll per salvar la categoria" i demana suport per a les seves jugadores.

Precisament aquesta tarda, la plantilla ha trencat el seu silenci per condemnar les expressions de Santiso, poc abans que el secretari d'estat per a l'Esport es mostrés incapaç d'entendre per què el Rayo manté Santiso al càrrec.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut