Gündogan torna al Manchester City després d'un pas efímer pel Barça
Gündogan torna al Manchester City després d'un pas efímer pel Barça (Europa Press)
Barça

L'emotiu missatge de comiat d'Ilkay Gündogan cap a l'afició barcelonista

El migcampista alemany confessa que marxa a contracor, però "si això pot ajudar econòmicament el club, estic una mica menys trist"

Redacció Esport3Actualitzat

El divorci entre Barça i Gündogan ja és oficial. L'internacional alemany, empès pel mateix club blaugrana, ha arribat a un acord amb el Manchester City per tornar a l'equip anglès, amb el qual va guanyar una munió de títols, els últims amb el braçal de capità. Gündo deixa el club blaugrana després d'una sola temporada i sense haver pogut aixecar cap títol.

L'internacional alemany ha sigut el primer a fer oficial la seva marxa, amb un emotiu missatge dirigit a l'afició

 

"Vaig venir aquí per afrontar un nou i emocionant repte, i estava preparat. Ho he donat tot per lluitar per l'equip i el club de la millor manera possible en una temporada difícil, i tenia ganes d'ajudar els meus companys en la nova campanya. Ara marxo en una situació difícil, però si la meva marxa pot ajudar econòmicament el club, em fa una mica menys trist."

Les conseqüències de l'adeu

Per al Barça, desprendre's de l'internacional alemany té diferents lectures, però a aquestes altures el club fa prevaldre l'aspecte econòmic: podrà destinar un 70% del seu sou a la inscripció de Dani Olmo. Davant el fracàs a l'hora de donar sortida a altres jugadors, és Gündogan el sacrificat. El de Gelsenkirchen tenia una de les fitxes més altes de l'equip, farà 34 anys a l'octubre i ocupa una de les demarcacions més ben cobertes a la plantilla blaugrana.

Però, al mateix temps, va ser un dels millors jugadors en la seva única temporada a l'equip: va sumar 5 gols i 14 assistències, i va mostrar una gran regularitat. Sense ell, el Barça perd talent i compromís. I amb ell, el City recupera el capità del triplet.

 

Pep Guardiola s'ha mostrat encantat de tornar a tenir un dels seus primers fitxatges i un dels jugadors que més rendiment li ha donat al City. També Gündogan es mostrava il·lusionat per tornar a la que ja és casa seva:

"Quan deixes aquest lloc, com vaig fer l'any passat, l'acabes apreciant més. Et dones compte el gran que és el club... el millor club al món"

Anar al contingut