"Unzué. L'últim equip del Juancar", Premi Ondas de televisió al millor documental (EFE)
Futbol

L'emotiu discurs d'Unzué sobre l'ELA en la gala dels Premis Ondas

Les paraules de Juan Carlos Unzué han arrencat els aplaudiments del públic del Liceu en la gala d'entrega dels Premis Ondas

Redacció Esport3Actualitzat

El documental "Unzué. L'últim equip del Juancar" ha aconseguit el Premi Ondas nacional de televisió al millor documental per retratar el dia a dia de l'ELA.  

Després de recollir el Premi Ondas, el mateix Juan Carlos Unzué ha volgut agrair el guardó i ha pronunciat unes emotives paraules que han arrencat tots els aplaudiments del públic. Unzué ha volgut visibilitzar la malaltia i ha donat les gràcies a tot l'equip d'Esport3 que ha realitzat el documental al llarg dels darrers dos anys.

L'objectiu de l'exblaugrana amb aquest projecte és donar veu als malalts i poder recaptar fons per a la investigació.

Unzué ha començat el discurs explicant que fa tres setmanes van portar al registre del Congrés una nova proposició de llei d'ELA:

"El que esperem i desitgem avui és que tots els partits polítics la facin seva, que realment sigui efectiva com més aviat millor perquè si alguna cosa no tenim els malalts d'ELA és temps."

"Estareu d'acord amb mi que les malalties no en saben d'ideologies, no en saben de procedències, no en saben d'interessos polítics. Absolutament totes les persones hi estem exposades i absolutament totes les persones malaltes en sortirem beneficiades."

L'equip d'Esport3 que ha produït "Unzué: L'últim equip del Juancar"

Juan Carlos Unzué i la seva dona María Elorza han pujat a l'escenari juntament amb l'equip del Departament d'Esports format Xavi Torres, Santi Padró, Jesús Muñoz, Carles Comajuncoses i Marta Colàs; el director de TV3, Sigfrid Gras, i el cap d'Esports de TV3, Dani Barcón.  

Agraïment i felicitat

L'exfutbolista ha volgut transmetre la seva felicitat després de rebre l'Ondas i ha agraït especialment a l'equip d'Esport3 tot el que han viscut al llarg d'aquests dos anys.

"Per la meva família, amics, per totes i tots els companys de malaltia que han format part d'aquest documental al costat de les seves famílies i els seus entorns, vull posar en valor la importància i com són d'indispensables les persones que tenim al nostre voltant que ens fan costat, que ens ajuden i, sobretot, que ens cuiden amb tot el seu afecte i amb tot el seu respecte."

El moment més emotiu ha arribat al final del seu discurs, després d'un sonor i llarg aplaudiment del públic, quan Unzué ha convidat la seva dona a acompanyar-lo i li ha fet un petó carregat d'emoció: "Maria, gràcies per tot", ha conclòs.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

 

Anar al contingut