Gündogan, intentant prendre-li la pilota a Lamine Yamal en el seu últim partit internacional (Reuters)
Futbol

L'emotiu anunci d'Ilkay Gündogan enmig de la incertesa sobre el seu futur

El migcampista blaugrana comunica de forma oficial que deixa la selecció alemanya, de la qual era capità

Redacció Esport3Actualitzat

La carrera d'Ilkay Gündogan viurà canvis significatius aquesta temporada. A l'espera de saber si deixarà el Barça i, en cas afirmatiu, on jugarà d'ara endavant, l'encara migcampista blaugrana ha emès un emotiu comunicat per anunciar que no jugarà més amb la selecció alemanya.

No és un anunci qualsevol: Gündogan, que a l'octubre farà 34 anys, era fins ara el capità de la selecció, després de sumar 82 internacionalitats i marcar 19 gols. Va debutar l'any 2011 i va ser cridat regularment per tots els seleccionadors mentre estava en condicions de jugar. Una greu lesió d'esquena, però, li va impedir participar en el Mundial 2014, que va guanyar la "Mannschaft".  

 

"Després d'unes setmanes de reflexió, he decidit que era hora d'acabar amb la meva carrera a la selecció. Miro enrere amb molt d'orgull els 82 partits internacionals del meu país d'origen, una xifra que mai m'hauria pogut imaginar quan vaig debutar..."

Gündogan assenyala com un motiu especial d'orgull el fet d'haver sigut el capità de la selecció a la passada Eurocopa, jugada a Alemanya, però confessa que ja abans del torneig sentia "un cert cansament físic i mental".

Paradoxalment, l'últim partit d'Ilkay Gündogan amb la selecció alemanya --i també l'últim de Toni Kroos-- haurà estat la derrota davant Espanya en els quarts de final de l'Eurocopa (2-1), on Dani Olmo va ser el millor del partit i el factor determinant per a la classificació de la "roja". Ara, l'arribada del terrassenc al Barça també pot acabar empenyent Gündogan cap a la porta de sortida del club blaugrana.  

Anar al contingut