La lesió d'Araujo pot accelerar el mercat
La lesió d'Araujo porta cua
Barça

L'efecte rebot: per què la lesió d'Araujo pot beneficiar el Barça

El temps de baixa de l'uruguaià i el fair play financer, clau per poder activar el mecanisme de compensació per fitxar un nou jugador

Redacció Esport3Actualitzat

La lesió de Ronald Araujo pot comportar un bon pessic de diners per al Barça. El club blaugrana pot repetir amb l'uruguaià la fórmula utilitzada amb la lesió de llarga durada de Gavi. El central va ser intervingut amb èxit de la lesió al tendó de l'isquiotibial de la cuixa dreta a Finlàndia i s'espera que estigui de baixa una bona temporada. Un contratemps per a Flick, però també la possibilitat per fitxar un jugador.

Segons l'article 77 de les normes d'elaboració de pressupostos dels clubs de la Lliga, el Barça podria fer servir el 80% del cost d'Araujo per incorporar un nou jugador a la plantilla. S'han de complir tres requisits perquè es pugui recórrer a aquest mecanisme de compensació. El temps de baixa ha de ser igual o superior als quatre mesos.

Ronald Araujo ja ha passat pel quiròfan

La Comissió Mèdica de la Lliga és l'encarregada d'acreditar la lesió. El temps per poder notificar l'activació és de trenta dies des de la lesió del jugadorAraujo es va lesionar als quarts de final de la Copa Amèrica contra el Brasil el dia 7 de juliol. El mateix article detalla que "no s'admetrà la inscripció del jugador substitut, si la durada del contracte abasta a la temporada T+1 i/o següents i el club no disposa de saldo disponible del límit de cost de plantilla esportiva o capacitat d'inscripció per a aquesta temporada".

Per tant, el Barça haurà de complir amb el fair play financer i tampoc podrà deixar d'inscriure Araujo a la Lliga mentre hi hagi fitxes lliures.

Compensació FIFA

A banda del mecanisme de la Lliga, el Barça també ingressarà diners des del fons de compensació de la FIFA. El màxim organisme del futbol mundial compensa els clubs per les lesions dels seus futbolistes amb les seleccions. A les arques culers entraran com a màxim 7,5 milions d'euros, a raó de 20.548 euros diaris fins a un màxim d'un any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut