Futbol

L'aventura d'Ana Junyent al futbol saudita: "Hi ha famílies que no volen que les seves filles juguin"

Relata la seva experiència com a entrenadora de l'Al-Riyadh. El govern de l'Aràbia Saudita projecta una gran inversió per fer créixer la competició, seguint el model de la Lliga masculina

Francesc LatorreActualitzat

"Li vaig dir que no, que no vull venir!". Aquesta va ser la primera reacció d'Ana Junyent quan li van proposar agafar l'Al-Riyadh de la Lliga femenina de l'Aràbia Saudita. D'això, fa poc més de cinc mesos. Finalment, va acceptar el càrrec. Ara, des del camp entrenament del seu equip, relata la seva experiència a TV3.

Ana Junyent, exjugadora del Sabadell o el Barça i exentrenadora de l'Eibar, entre d'altres, ha trobat un país que accelera per millorar la seva imatge internacional. Ho compara amb el passat d'altres països.

"Les jugadores han de complir amb certes normes familiars. És com passava a Espanya fa uns anys. I encara deu passar en molts altres països."

Entrenament de l'Al-Riyahd (@Alriyadh_WS)
Entrenament de l'Al-Riyahd (@Alriyadh_WS)

"Hem trobat jugadores que no hem pogut fitxar perquè les famílies no les deixaven sortir a la tele o en xarxes socials. En altres casos, hi ha famílies que no estan d'acord que les seves filles juguin a futbol. I també hi ha jugadores que, a poc a poc, han convençut les seves famílies i ara gaudeixen entrenant i jugant."

L'Ana s'ha endut de Catalunya tot el seu cos tècnic i tres jugadores. La Lliga és professional de fa poc temps. Des del govern saudita, la intenció és començar a fitxar a cop de talonari, com en la Lliga masculina.

"Es parla de portar moltes figures de primera línia, d'Europa i els Estats Units. Veient el canvi dels últims anys, pot ser ràpid."

Junyent, durant una xerrada al camp (@Alriyadh_WS)
Junyent durant una xerrada al camp (@Alriyadh_WS)

No saben si la seva aventura durarà poc o molt. Però estan orgulloses de la feina feta.

"És un petit triomf veure com les jugadores es van alliberant. Si amb això hem ajudat, n'estem encantades."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut