L'Aston Villa d'Emery i Monchi fa embogir el mercat
L'Aston Villa d'Emery i Monchi fa embogir el mercat (AVFC)
Futbol

L'Aston Villa d'Emery i Monchi fa embogir el mercat de fitxatges

El club anglès ha executat nou operacions i ha mogut 173 milions en els primers dos dies del mercat

Redacció Esport3Actualitzat

Les oficines de l'Aston Villa treuen fum. El mercat de fitxatges només fa dos dies que és obert, però el club anglès ja ha fet fins a nou moviments. Després d'una magnífica temporada on els de Birmingham van assolir el quart lloc a la Premier League, el director esportiu Monchi i l'entrenador Unai Emery s'han mogut de pressa per crear un equip competitiu per afrontar l'històric debut del club a la Champions League.

Douglas Luiz, la milionària venda dels "malvats"

Però, per poder-se reforçar, els "malvats" estaven obligats a quadrar els comptes abans de tancar la temporada 2023/24 per complir el fair play financer de la Premier League. La normativa prohibeix als equips acumular pèrdues de més de 105 milions de lliures en tres anys i, per evitar la sanció, han hagut de desprendre's de la seva estrella, el brasiler Douglas Luiz. El futbolista que va firmar 10 gols i 10 assistències en l'últim curs ha sigut traspassat a la Juventus FC per l'esbojarrada xifra de 51,5 M€.

També han venut el jove Kellyman (Chelsea, 22,5 M€), el migcampista Iroegbunam (Everton, 10,7 M€) i el francès Sanson (Niça, 4 M€). En total, els quatre futbolistes venuts han suposat un ingrés de 88,7 milions d'euros, una entrada de diners que dona aire als asfixiats comptes bancaris del club britànic.

Barkley, Barrenechea i Iling Junior

Tanmateix, els diners han durat poc a la caixa i ja han invertit 84,2 milions d'euros entre cinc futbolistes. El més car, el lateral del Chelsea Ian Maatsen. L'internacional dels Països Baixos, que aquesta temporada va jugar cedit al Borussia Dortmund, ha costat 44,5 milions. També han fitxat Iling Junior (Juventus, 14 M€), Barrenechea (Juventus, 8 M€), Dobbin (Everton, 11,8 M€) i Barkley (Lutton Town, 5,9 M€).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut