Iván Romeo, fotografiat amb el maillot irisat al podi de Zúric, pertany a l'equip Movistar
Iván Romeo, fotografiat amb el mallot irisat al podi de Zúric, pertany a l'equip Movistar
ciclisme

L'arc de sant Martí surt a Valladolid, bressol del petit Evenepoel

Les proves contra el crono reparteixen les primeres medalles del Mundial de Zúric

Guim Fortuny GimbertActualitzat

El calendari ciclista viu les seves últimes emocions amb el Mundial, que aquest 2024 té Zúric com a seu. Les proves de contrarellotge reparteixen, any rere any, les primeres medalles i, amb elles, algunes històries que van camí de llegenda.

Com la de Remco Evenepoel, que diumenge a la ciutat suïssa es va proclamar campió del món contra el crono per segona vegada consecutiva. El belga, més Petit Caníbal, ha estat capaç d'encadenar el doblet daurat dels Jocs amb aquest èxit, certificat amb 7 segons d'avantatge sobre l'italià Ganna. Plou i fa sol a Flandes.

Menys fàcil de preveure era el desenllaç de la prova de la categoria sub-23, cadells que piquen a la porta de l'elit en un esport que s'està omplint de talents precoços. El triomf final ha estat per a un ciclista de Valladolid, Iván Romeo, que ha completat el recorregut a una mitjana de 48,8 km/h --tan sols 4 menys que Evenepoel el dia anterior--, i ha superat el suec Jakob Soderqvist.

Des del segle passat...

El castellà ha aconseguit així una gesta que el ciclisme estatal només havia viscut el 1999 amb el càntabre José Iván Gutiérrez. Romeo, de 21 anys, una història que comença a escriure's amb l'obligada inspiració d'Evenepoel, de 24.

 

Anar al contingut