Laporta diu a TV3 que el club "no és culpable" i anuncia la primera mesura

El president del Barça ha denunciat "actuacions irregulars" i ha explicat que a partir d'ara les entrades de competició europea seran nominatives
Redacció Esport3 Actualitzat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha donat explicacions a TV3 sobre el desori que es va viure al Camp Nou en l'eliminatòria contra l'Eintracht de Frankfurt, amb milers d'aficionats de l'equip rival per tot l'estadi. Laporta ha exculpat el club i ha denunciat actuacions irregulars per part d'abonats del Barça.

"Aquí hi ha dues actuacions irregulars, tant a les entrades venudes a la tercera graderia, que van anar a parar a mans d'alemanys, com part dels abonaments que també van anar a parar als aficionats rival. El club no és culpable del que va passar. Ara, en som responsables, perquè som els que ens encarreguem d'organitzar el partit. Els que em coneixen saben que assumeixo les responsabilitats i prenc mesures, i les adoptarem."

El president del Barça, que ha dit haver passat "vergonya", ha desgranat les dades d'assistència al Camp Nou durant el partit contra l'Eintracht de Frankfurt: 37.746 carnets d'abonats, 34.440 entrades venudes al públic i 5.000 entrades venudes a l'Eintracht de Frankfurt, tal com marca la normativa, a més de 2.425 invitacions per a la UEFA, com fixa també la regulació. Tot plegat, per una assistència total de 79.468 espectadors. Joan Laporta ha insistit en exculpar el club, "no vam vendre entrades als alemanys", i ha explicat la que, segons ell, va ser una actuació del tot irregular d'algunes persones.

"Vam posar a la venda 34.440 entrades. Els barcelonistes han de saber que aquestes entrades les tenim perquè hi ha abonats que estan en excedència. Aquestes entrades les vam posar a la venda amb restriccions: no es podien comprar ni amb targetes de crèdit alemanys ni amb IP alemanyes. Vam fixar totes les restriccions que vam poder, com s'ha fet en les darreres sis temporades. Aquestes entrades estaven situades a la tercera graderia, que estava tota de color blanc. Aquestes 34.440 entrades van anar a parar malauradament i de forma irregular en mans dels alemanys. Dels 37.746 carnets d'abonats que es van registrar a l'estadi, molts van anar a parar també a mans d'aficionats alemanys."

Anuncia mesures

Laporta ha manifestat que després de saber aquestes dades, "l'enuig encara és més gran", i ha anunciat ja una primera mesura perquè les imatges de l'afició rival poblant les grades del Camp Nou no es tornin a produir.

"El que puc anunciar ja és que en les competicions internacionals les entrades seran nominatives. És una mesura que no volíem prendre perquè incomoda els socis que tenen una actitud normal i corrent, que són la gran majoria, però no ens queda ja més remei. No volem que torni a passar mai més el que va succeir a l'estadi."

A més, el president del Barça ha fet una crida als aficionats blaugrana a omplir l'estadi blaugrana el proper dilluns contra el Cadis.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut