Joan Laporta durant la compareixença al Senat (EFE)

Laporta, al Senat del Barça: "Podrem inscriure jugadors importants"

El president blaugrana s'ha felicitat per haver aconseguit l'aprovació del pla de viabilitat per part de LaLiga
Actualitzat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha comparegut aquest dimecres davant del Senat del club blaugrana. A l'Auditori 1899, el dirigent blaugrana ha tret pit de la feina feta durant els dos anys de mandat i ha fet un repàs als temes més espinosos de l'actualitat, com el cas Negreira.

Laporta ha valorat molt positivament la tasca feta en l'apartat esportiu i n'ha felicitat els seus responsables, però s'ha esplaiat encara més pel que fa a l'aspecte econòmic. Segons ell, la feina en aquest sentit també ha estat molt bona.

"Hem reduït la massa salarial, però no el valor dels nostres jugadors, que és més elevat que fa dos anys. Ara tenim una plantilla més competitiva i rejovenida."

El president del Barça ha lamentat les dificultats que s'estan trobant, com l'herència rebuda i la normativa de LaLiga, però ha assegurat que van pel bon camí i que podran inscriure "jugadors importants del projecte". "Hem aconseguit que LaLiga aprovi el nostre pla de viabiliat pels pròxims dos anys. Això és molt important", s'ha felicitat. 

Tot i això, ha afirmat que caldrà reduir encara més la massa salarial.

Cas Negreira

Laporta ha aprofitat per tornar a referir-se al cas Negreira. Com ja havia fet en compareixences anterior, ha desmentit que el Barça comprés àrbitres i ha denunciat una "campanya gegantina de desprestigi institucional". "No ho permetrem, no ha estat per casualitat", ha afegit. 

"No hem realitzat mai cap acció amb l'objectiu d'aconseguir un avantatge esportiu al seu favor. Que el club hagi mantingut una relació d'assessorament amb empreses de persones que tenien una àmplia experiència no constitueixen una conducta il·licita i, molt menys, penal. No hi ha hagut mai cap intenció d'amagar res. El primer interessat que s'investigui fins al final és el Futbol Club Barcelona. 

L'Espai Barça

L'últim dels punts del discurs ha estat l'Espai Barça. Laporta també ha volgut posar en valor la feina de la junta directiva en aquest camp.

En dos anys, hem redefinit el projecte i redimensionat els costos. Hem aconseguit engegar el procés de selecció i adjudicació de les obres. I hem tancat el finançament que ho farà possible. 

El president blaugrana ha explicat que jugar a Montjuïc suposarà un descens dels ingressos i ha explicat que hauran de treballar de valent "per aconseguir el màxim d'ingressos possibles."

També ha justficat la rebaixa en el preu dels passis de temporada, que inicialment era molt alt, perquè han trobat "altres fonts d'ingressos per compensar la minva econòmica d'anar a Montjuïc."

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut