Azpilicueta: hora de treure's el braçal del Chelsea
Azpilicueta: hora de treure's el braçal del Chelsea
futbol

L'any que ha canviat la vida d'Azpilicueta: de no esperar el Barça a nou soldat del Cholo

Ho tenia tot fet per aterrar al Camp Nou, però els nous propietaris del Chelsea van forçar una renovació que, fet i fet, l'ha portat a viure la pitjor temporada a Londres

Redacció Esport3Actualitzat

La invasió russa d'Ucraïna i les sancions derivades als oligarques de l'entorn de Putin van precipitar el canvi de propietat al Chelsea. Qui li havia de dir a César Azpilicueta que aquella decisió presa des del Kremlin provocaria un efecte dòmino que obstaculitzaria el seu darrer gran somni futbolístic, vestir de blaugrana.

L'estiu passat, l'aterratge al Camp Nou del navarrès, aleshores amb 32 anys, semblava lligat. El jugador tenia un pacte amb l'antiga propietat de Roman Abramovich per facilitar-li la sortida, i fins i tot comptava amb un acord amb el Barça de 2+1. Tan convençut n'estava que acabaria fent les maletes que havia preparat un vídeo per acomiadar-se de l'afició.

La resta ja és història. La determinació del nou amo dels "blues", Todd Boehly, de mantenir com fos el seu emblema --capità amb 10 anys al club-- va ser clau. El nord-americà va dilatar la negociació fins al punt de demanar una quantitat de milions --es parlava de més de 10-- superior a la que havien pagat el 2012 per portar-lo de l'Olympique de Marsella. Cal recordar que el Barça el pretenia a cost zero.

L'afecte mostrat per Boehly, combinat amb les dificultats econòmiques a les oficines culers, va convèncer l'ex de l'Osasuna per activar la renovació unilateral per una sola temporada. Una decisió que a nivell esportiu li ha fet viure la pitjor temporada a Stamford Bridge.

Tres entrenadors, fora d'Europa i lesió cranial

Hi ha una sèrie d'aspectes que resumeixen l'"annus horribilis" viscut al Chelsea i que han deixat fora d'Europa el campió de la Champions de fa dues campanyes. Tres tècnics s'han assegut a la banqueta --Tuchel, Potter i Lampard-- i entre tots només han pogut ser dotzens a la Premier League. Sense projecte esportiu, els desencisos a la gespa s'han volgut tapar amb fitxatges desorbitats que només han agreujat l'"overbooking" de la plantilla.

En el cas particular d'Azpi, a més, la lesió cranial que va tenir al febrer el va fer estar gairebé dos mesos de baixa. Un cop al cap que representa la millor metàfora d'un curs per oblidar que va començar motivat per entrar a la llista del Mundial i que ha acabat fora dels plans del nou seleccionador, Luis de la Fuente.

Dotze mesos després de deixar passar el tren blaugrana, Azpilicueta tornarà a LaLiga per ser el nou soldat del Cholo Simeone en defensa. A l'Atlètic de Madrid sí que hi arriba gratis, signant per una temporada i una segona supeditada a objectius, però amb les cicatrius de les seves últimes peripècies vestit de blau.  

Anar al contingut