Fabián ha estat l'autor del segon gol de l'equip espanyol
Fabián ha estat l'autor del segon gol de l'equip espanyol (Reuters)

Treva del virus FIFA en la complicada victòria d'Espanya contra Suïssa (1-4)

El combinat espanyol s'ha imposat a un combatiu equip helvètic en un partit en què Lamine Yamal i Pedri han estat titulars; Ferran Torres ha estat determinant a la segona part

Sense Dani Olmo, però amb Lamine Yamal i Pedri en l'onze titular, la selecció espanyola ha tingut un inici fulgurant de partit. En menys de quatre minuts ja hauria pogut fer dos gols. Joselu no ha estat encertat en la primera ocasió, però en la segona, Lamine deixa clavats tres defensors suïssos i l'exjugador del Reial Madrid només ha de posar el cap per fer el 0-1.

El VAR ha confirmat que la pilota ja havia entrat tota quan Kobel l'havia refusat, i també el VAR ha estat protagonista tres minuts després quan ha anul·lat el gol de Suïssa, fet per Omeragic, per unes mans prèvies en l'inici de la jugada.

Un avís de Suïssa ha fet que la selecció espanyola seguís amb un ritme ràpid de joc i amb Lamine participant en totes les jugades, com la del 0-2. Una passada del davanter del Barça no la sap aprofitar el seu amic Nico Williams, però el refús de Kobel cau on arriba Fabián tot sol, que marca a plaer el segon gol de la nit.

Una línia mal tirada per deixar en fora de joc Embolo ha acabat amb l'expulsió de Le Normand als vint minuts de la primera part. Suïssa hauria pogut retallar diferències en el xut de falta d'Amdouni, però s'ha estavellat al travesser. Per reajustar l'equip, De La Fuente s'ha vist obligat a treure Pedri i donar entrada a Vivian.

L'atac constant de Suïssa ha donat els seus fruits en els últims minuts de la primera part. David Raya s'ha lluït a l'hora de refusar a córner el xut de Rubén Vargas, però tot seguit no ha tingut cap opció en el gol d'Amdouni, perquè el jugador suís ha rematat tot sol en una greu errada de marcatge de l'equip espanyol.

Amb l'1-2 s'ha arribat al descans, moment que ha aprofitat De la Fuente per canviar Lamine Yamal per Ferran Torres. I ha estat precisament el davanter valencià del Barça el que, en una acció de contraatac, ha fet la jugada de l'un a tres marcat per Fabián. Era el minut 77 i tres després, amb la selecció suïssa abocada completament a l'atac, el mateix Ferran Torres s'ha quedat sol davant de Kobel per fer l'1-4, que ha certificat la primera victòria de la selecció espanyola en la present Lliga de les Nacions.