Lamine Yamal celebrant un gol
Lamine Yamal, la gran perla del Barça que ha brillat a Europa (Reuters)
Barça

Lamine Yamal hereta el 19 i segueix els passos de Messi

El català li pren el dorsal a Vitor Roque i vestirà el número que l'ha fet brillar a l'Eurocopa

Redacció Esport3Actualitzat

El clàssic ball de dorsals al Barça ja ha començat. Lamine Yamal, que va jugar la temporada anterior amb el 27, ja que encara tenia fitxa del juvenil, s'ha assignat el 19, el mateix número amb el qual ha despuntat a l'Eurocopa amb la selecció espanyola.

El mataroní agafa el relleu de Vitor Roque, que va portar el 19 a l'esquena des de la seva arribada a Barcelona. El brasiler, que només va disputar 353 minuts la temporada passada i dos partits com a titular, és a la rampa de sortida i alguns clubs, com el Porto o la Lazio, s'hi han interessat. Ara, sense dorsal, el Tigre haurà d'esperar per assignar-se'n un de nou si Hansi Flick decideix comptar amb ell per al seu nou projecte.

El 19 que hereta Lamine Yamal no és un número qualsevol. Malgrat que en els últims anys l'han vestit jugadors que han passat pel club sense pena ni glòria, com Franck Kessie, Matheus Fernandes o Martin Braithwaite, el número el va lluir Leo Messi la temporada 2005-06, la seva primera com a membre del primer equip. Patrick Kluivert (1998-99) i el Kun Agüero (2021) també van dur aquest dorsal.

L'altre número que està lliure i que s'havia relacionat amb Lamine Yamal és el 10, que tot apunta que acabarà sent per a Ansu Fati. L'extrem, que va ser el darrer futbolista que va assumir el pes d'aquest dorsal carregat de tanta responsabilitat i pressió, el va deixar orfe la temporada passada quan va marxar cedit al Brighton. Ara, Ansu podria recuperar-lo.

ARXIVAT A:
Lamine Yamal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut