Flick, fulminat
Flick, fulminat
futbol

L'altra cara de la moneda: Alemanya de futbol fulmina Flick i el "jubilat" Van Gaal es deixa estimar

Si la cara de l'esport teutó és el combinat de bàsquet campió del món, la creu és una "mannschaft" que no atura el seu declivi

Redacció Esport3Actualitzat

El mateix dia que la selecció alemanya de bàsquet s'ha proclamat campiona del món per primera vegada, el combinat de futbol ha evidenciat trobar-se en una crisi aguda. La federació teutona ha acomiadat el tècnic Hansi Flick i els seus dos assistents "amb efecte immediat" després de la humiliant derrota de divendres a Wolfsburg a mans del Japó (1-4). Una desfeta crua amb errors gruixuts, com la lenta reacció de Rudiger al tercer gol:

A banda del malson amb els nipons, la DFB s'ha escudat en els últims resultats, en dinàmica negativa des d'abans de l'eliminació a la fase de grups del Mundial de Qatar. "La decisió era inevitable", han assegurat pensant en el futur immediat. A finals de temporada, Alemanya serà l'amfitriona de l'Euro 2024.

"Necessitem un esperit d'optimisme i confiança de cara al torneig. És la decisió més difícil del meu mandat, perquè valoro a Flick i als seus assistents. Però l'èxit esportiu és la nostra màxima prioritat", lamentava el president Bernd Neuendorf.

El pas de l'extècnic del Bayern de Munic, amb qui va conquistar la Champions 2020, per la selecció es podria qualificar de maldestre. Especialment recordada entre els aficionats és la seva intervenció reclamant als seus jugadors que havien de comportar-se com les "oques Anser", unes aus gegants que, tot i pesar quatre quilos, poden volar dies i dies. Es va interpretar com un reconeixement públic de la manca de talent de l'equip.

En paral·lel, el càsting per trobar-li substitut ja ha començat. El nom que sobresurt és el d'un veterà. Tan veterà que molts pensaven que ja s'havia jubilat, si més no del futbol de clubs, Louis van Gaal. El neerlandès, seleccionador del seu país a Qatar 2022, s'ha deixat estimar al diari Bild. De moment, Rudi Voller serà l'interí que ocuparà la banqueta en l'amistós davant França.

Anar al contingut