El jugador de l'Ajax Sebastian Haller, doble protagonista del partit (Reuters)

L'Ajax mana, però només treu un empat del camp del Benfica (2-2)

Els neerlandesos han dominat, sobretot en el primer temps, que ha acabat 1 a 2, però han topat un Benfica rebel que mai s'ha rendit
Redacció Esport3 Actualitzat

El Benfica de Nelson Verissimo ha començat bé el partit a l'estadi da Luz, però l'Ajax de seguida ha agafat les regnes, jugant amb la possessió i donant més sensació de perill. El primer gol dels neerlandesos ha nascut, justament, d'una pèrdua de pilota portuguesa, que ha acabat amb Mazraoui centrant i Dusel Tadic rematant, sense que el porter Vlachodimos hagi pogut fer res.. El 0 a 1 ha pujat al marcador en el minut 18, i la resposta del Benfica, en el 26.  Vertonghen l'ha buscat i en el seu camí s'ha creuat amb l'ajuda de Sebastien Haller, que ha acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria. 1 a 1. Haller s'ha lamentat d'aquesta mala fortuna, però s'ha pogut revenjar poc després, en el minut 29. En una acció disputada un altre cop amb Vertonghen, ha acabat xutant, Vlachodimos ha rebutjat i li ha regalat la segona rematada, en què Haller no ha perdonat: 1 a 2 al marcador.

A la represa, intensitat per part dels dos equips i arribades contínues a les porteries de Vlachodimos i Pasveer, però sense variar el resultat. Tadic, Haller, Antony  i Mazraoui han estat les grans cartes d'Erik ten Hag a l'hora de crear oportunitats per l'Ajax, mentre el Benfica disposava d'ocasions d'Everton, Darwin Nuñez o Rafa Silva.

I tant l'ha perseguit el Benfica que l'ha aconseguit. Sense fer el millor joc, hi ha posat fe, i en el minut 72, un xut fortíssim de Gonçalo Ramos, que ha rebutjat Pasveer, l'ha acabat aprofitant Yaremchuk, de cap, amb el porter ja descol·locat. Antony ha tingut una última gran oportunitat de posar a prova el gran porter del Benfica, però el marcador definitiu ha reflectit l'empat a 2. Tot obert de cara al partit de tornada, a Amsterdam.