Laia Sanz i Mercè Martí reben el suport institucional per al repte del Dakar

Aquest migdia totes dues s'han presentat oficialment al Palau de la Generalitat
Xavier Guillén

Laia Sanz i Mercè Martí ja estan a punt per al Dakar 2023. Aquest matí al Palau Robert de Barcelona han rebut el suport de la consellera de Presidència, Laura Vilagra, i de la secretària d'Esports de la Generalitat, Anna Caula, en la presentació dels seus plans per la cursa.

Segona participació en cotxes per a Laia Sanz

Laia farà la seva segona participació en cotxes, amb un vehicle més competitiu que el que va fer servir en l'edició passada.

Va ser pionera entre les dones guanyant Mundials de trial, d'enduro i fent bons resultats en moto al Dakar. És una pilot consagrada que veu com les dones s'acosten cada cop més a la competició. Aquest cop disposa d'un cotxe força competitiu de l'equip Astarta i pot somiar com va dir en acabar dins del 15 primers a la cursa o millorar el seu 23è.

Mercè Martí, segona incursió al Dakar i també amb un equip femení

Mercè Martí, aviadora professional, pilot de cotxes, aventurera, també fa la seva segona incursió amb les quatre rodes i com l'any passat ho fa amb un equip femení. La seva copilot és la neerlandesa Lisette Bakker, en lloc de l'andorrana Margot Llovera, que la va acompanyar el 2022. 

Martí córrer amb un Yamaha YXZ1000R oficial, gestionat per X-Raid. L'estructura alemanya és una de les més experimentades del món, i porta els Mini i també els Audi. És una garantia per assolir els objectius, acabar la prova i fer-ho en un bon lloc.

Mercè vol reivindicar la presència de dones en la cursa més dura del món.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut