El tenista italià podria ser suspès per un o dos anys (EFE)
Tenis

L'Agència Mundial Antidopatge demana dos anys de sanció per a Sinner

El número u del tenis mundial va donar dos positius al març, però semblava que no rebria cap sanció. Ara el cas ha fet un gir considerable

Redacció Esport3Actualitzat

L'AMA, l'Agència Mundial Antidopatge, ha presentat un recurs a la decisió de la ITIA (Agència Internacional per la Integritat en el Tenis), que va deixar sense cap sanció el tenista italià i número u del món, Jannik Sinner, tot i haver donat dos cops positiu per clostebol, al mes de març, als tornejos d'Indian Wells i de Miami.

L'ITIA va considerar no culpable ni negligent el tenista de dopatge a l'haver-se produït de manera fortuïta. L'AMA entén que aquesta decisió és errònia i ha presentat recurs al TAS (Tribunal d'Arbitratge de l'Esport) per tal que se sancioni Sinner amb un o dos anys de suspensió.

Sinner ha guanyat dos Grand Slams el 2024: Austràlia i l'Open dels Estats Units. Aquesta setmana està disputant el Torneig de Pequín, on aquest dissabte s'ha classificat per als quarts de final després d'haver superat el rus Roman Safiullin per 3-6, 6-2 i 6-3.

Sinner, sorprès i decebut

Després de la polèmica generada, l'italià s'ha pronunciat:

"Em decep saber que l'AMA ha decidit apel·lar el resultat de la meva audiència davant la ITIA després que els jutges independents m'exculpen i em consideressin innocent. En els últims mesos i al llarg d'aquest procés hi ha hagut tres audiències en cada cas confirmant la meva innocència"

"Diversos mesos d'entrevistes i investigacions van culminar amb tres jutges superiors van examinar cada detall en una vista formal, van emetre una sentència en profunditat en què explicaven per què havien determinat que jo no era culpable, amb proves clares aportades i la meva cooperació en tot moment"

Sinner ha assegurat que entén que aquests casos "s'han d'investigar a fons per mantenir la integritat de l'esport", però ha confessat no conèixer el motiu real d'aquesta apel·lació.

"No tinc res a amagar, i com he fet durant tot l'estiu, cooperaré plenament amb el procés d'apel·lació i proporcionaré tot el necessari per demostrar la meva innocència una vegada més."

Anar al contingut