Els perseguidors d'Adam Yates i Carapaz entren a la meta de Granada (EFE)
Els perseguidors d'Adam Yates i Carapaz entren a la meta de Granada (EFE)
Ciclisme

La Vuelta viatja d'Andalusia a Galícia amb més aspirants que mai

Adam Yates, guanyador d'etapa, i Richard Carapaz tornen a comptar amb vista a la general, mentre que Enric Mas no veu recompensada la seva valentia camí de Granada

Redacció Esport3Actualitzat

Les grans voltes per etapes solen anar definint els aspirants a la classificació general a mesura que avancen les etapes. Són curses d'eliminació que difícilment ofereixen segones oportunitats. Sense anar més lluny, a l'últim Giro i a l'últim Tour, Tadej Pogacar va anunciar el que vindria després en la primera etapa de muntanya. En canvi, en la Vuelta a Espanya 2024, cada dia sembla que hi ha més aspirants al mallot vermell. En la particular jornada de descans d'aquest dilluns (hi ha un trasllat previst des d'Andalusia fins a Galícia), un sextet de corredors poden seguir somiant perfectament amb el mallot vermell de Madrid.

Els últims a entrar en les travesses són Adam Yates (company de l'eslovè a l'UAE) i Richard Carapaz (Education First), grans protagonistes de l'etapa Motril-Granada d'aquest diumenge juntament amb Enric Mas (Movistar). El mallorquí no ha pogut treure rèdit a la seva valentia atacant en l'últim port, una imatge gairebé inèdita, ja que un ensurt en el descens final li ha fet perdre un minut de renda sobre el líder, Ben O'Connor (Decathlon-Ag2r), i el gran favorit al triomf final, Primoz Roglic (Red Bull-Bora).

El mateix dia de la retirada de Joao Almeida per covid, l'UAE ha decidit apostar fort per l'altra gran opció que té en cursa, el britànic Adam Yates. Ha entrat en l'escapada del dia juntament amb dos companys, l'australià Jay Vine i el vilanoví Marc Soler, que l'han catapultat perquè ataqués en solitari a 58 quilòmetres de la meta. Al darrere, qui s'ha mogut des del gran grup és l'equatorià Carapaz, que ha arribat a estar a un minut i mig de Yates durant el primer pas pel port d'Hazallanas. La diferència, però, s'ha mantingut durant la resta de l'etapa i han estat primer i segon, amb un interval d'1:39. Al darrere, la resta de favorits a 3:45, que han pogut neutralitzar moviments tan interessants com el de Mas o David Gaudu (Groupama-FDJ).

O'Connor, Roglic i molts més

A falta de les temibles etapes cantàbriques de la segona i la tercera setmana, entre elles les de les pujades a Manzaneda, Ancares, Cuitu Negru i els llacs de Covadonga, l'australià O'Connor és líder amb 3:53 d'avantatge, després de l'exhibició d'aquest dijous camí de Yunquera, que el va fer guanyar amb sis minuts i mig de marge sobre els grans noms del pilot. El marge podria semblar suficient per guanyar qualsevol envestida, tenint present la qualitat d'algú que ja ha estat quart en un Tour i en un Giro. Però els 46 segons cedits en l'etapa de dissabte a la serra de Cazorla (i el fet que el seu company Felix Gall el deixés sol) fan que el seu favoritisme sigui molt relatiu.

 

L'aspirant número u segueix sent l'eslovè Roglic, que ja ha retallat el desavantatge fins als 3:53. Tanmateix, la seva tendència a les caigudes (i a tenir un mal dia, com el que gairebé li costa l'últim Dauphiné en l'última etapa), obren les portes a altres favorits. Richard Carapaz ara és a 4:32; Enric Mas, a 4:35; Mikel Landa (T-Rex Quick-Step), a 5:17; Adam Yates, a 5:30; i Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers), a sis minuts exactes. Tot això sense comptar amb els gregaris de Roglic (Florian Lipowitz) i O'Connor (Felix Gall), que també estan ben situats en la general i poden oferir moviments tàctics interessants als seus directors. Les emocions estan assegurades.

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut