Futbol

La UEFA estrena nova versió de l'himne de la Champions League

El màxim organisme del futbol europeu ha canviat lleugerament el clàssic himne que sona a les grans nits de Champions

Redacció Esport3Actualitzat

Probablement és la cançó més coneguda al món del futbol. El clàssic himne de la Champions acompanya sempre els jugadors a les grans nits europees. Molts d'ells somien a poder-la escoltar sobre el terreny de joc. La UEFA, però, ha volgut evolucionar i canviar lleugerament la tradicional sintonia.

La posada en escena s'ha fet en l'última ronda de la prèvia de classificació per a la Champions 2024/25. Així doncs, el nou himne ja ha sonat als estadis del Young Boys, el Dinamo de Kíiv, el Malmö i el Midtjylland.

Com era d'esperar, el canvi en l'himne ha tingut opinions de tota mena a les xarxes socials. En general, hi ha hagut més crítiques per la modificació d'un himne tan històric com és el de la Champions. La lletra, que es canta en els tres idiomes oficials de la competició, no s'ha canviat, però sí la melodia que l'acompanya.


Així serà la nova Champions

La Champions League 2024/25 arrencarà amb un canvi de format. La competició s'amplia de 32 a 36 equips, i tots quedaran enquadrats en una sola lliga. El sorteig es dividirà en quatre bombos i cada equip jugarà vuit partits.

Quatre enfrontaments seran a casa i els altres quatre fora. Els vuit primers classificats passaran directament a vuitens de final, mentre que els setze següents (9-24) hauran de jugar una eliminatòria prèvia per accedir a aquesta fase.

Els últims vuit quedaran eliminats i tampoc podran jugar l'Europa League, competició en la qual sí que podien continuar abans si quedaven tercers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut