La UEFA, en contra que el Girona i el City s'enfrontin a la Champions
Ceferin critica que l'equip de Míchel i de Guardiola es puguin veure les cares
Girona

La UEFA, en contra que el Girona i el City s'enfrontin a la Champions

Ceferin es posiciona en contra de la multipropietat "total" de diversos equips, com és el cas del City Group amb el Girona

Redacció Esport3Actualitzat

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, considera un "gran problema" que un mateix conglomerat, com el City Group, sigui el propietari de diversos clubs de futbol, com és el cas del Girona i el City. Preguntat expressament per la compatibilitat del club català i el de Manchester en la propera edició de la Champions, Ceferin s'ha mostrat en contra de la multipropietat "total" de diversos clubs.

El City Group té gairebé el 50% del Girona, líder de la lliga, cosa que ha generat el debat de què passarà la temporada vinent en cas que els dos equips, el de Míchel i el de Guardiola, disputin la Lliga de Campions.

 "Ja sabeu com funciona el futbol. Un club gran anglès pot perdre 3-0 contra un equip petit portuguès i es pot argumentar que han tingut un mal dia, però imagina que això passa si els dos equips tenen el mateix propietari. Diran: "La competició està manipulada", ha dit Ceferin en una entrevista al The Telegraph.

Aquest és "el gran problema", segons el màxim mandatari de la UEFA, per al qual "no té una solució". "Sempre podem dir que es pot fer sota circumstàncies concretes, però el control de dos o més equips per a mi és un no. Per ara, és la meva opinió. No tenim una solució concreta", ha afirmat Ceferin.

El president de la UEFA també ha revelat que la setmana passada van tenir una reunió per tractar aquest tema, però no ha donat més detalls. 

El cas del Girona i el Manchester City no és únic al futbol europeu. També es podria produir un conflicte d'interessos en cas que el Manchester United i el Niça juguin la màxima competició europea de clubs.

Aquesta temporada, la UEFA ja va obligar Tony Bloom, amo del Brighton & Hove Albion i del Saint Gilloise, a reduir la seva participació al club belga per poder jugar l'Europa League.

Anar al contingut