Morata celebra amb els seus companys la victòria a l'Eurocopa (EFE)
Futbol

La UEFA castiga a Rodri i Morata per cantar "Gibraltar és espanyol"

L'Associació de Futbolistes Espanyols ha denunciat la UEFA en defensa dels futbolistes

La UEFA va anunciar l'obertura d'"un procediment disciplinari" contra els jugadors de la selecció espanyola Álvaro Morata i Rodrigo Hernández per diversos càrrecs en referència als càntics "Gibraltar, espanyol" durant la celebració oficial del títol de l'Eurocopa 2024 davant la seva afició el 15 de juliol passat a Madrid. Aquest dimecres ha fet oficial la sanció per als futbolistes.

El comunicat de Gibraltar

L'Associació de Futbol de Gibraltar (GFA) va presentar inicialment una queixa a la UEFA per les celebracions "extremadament provocadores i insultants" dels jugadors de la selecció espanyola després del seu èxit a Berlín. A continuació, la UEFA va nomenar un inspector d'ètica i disciplina pels càntics de Rodri i Morata durant les celebracions de la selecció espanyola en la desfilada de la victòria a Madrid el 15 de juliol, a la font de Cibeles de la ciutat.

El veredicte

Finalment, la UEFA ha fet oficial aquest matí la sanció als dos jugadors espanyols. Els futbolistes podran ser convocats amb la selecció espanyola, amb què compliran la sanció, però no podran ser elegits per Luis de la Fuente per disputar minuts en el proper partit. Els "càrrecs" per què han estat sancionats són: vulneració dels "principis generals de conducta", "violació de les normes bàsiques de conducta decent", "utilització d'esdeveniments esportius per a manifestacions de caràcter no esportiu" i "desprestigi de l'esport del futbol, i la UEFA en particular".

L'Associació de Futbolistes Espanyols ha fet un comunicat en resposta a la sanció, la qual troben "injusta". L'AFE entén que la "UEFA ha atacat greument el dret a la llibertat d'expressió de tots dos futbolistes". Argumenten que van cantar "Gibraltar és espanyol fora del seu àmbit laboral" i que per tant no se'ls pot sancionar. També han assegurat que es dirigiran a l'OIT perquè "consideren que el reglament disciplinari de la UEFA atempta contra drets fonamentals, com la llibertat d'expressió, en la seva condició no només de treballadors, sinó de ciutadans".

Anar al contingut