FUTBOL

La UEFA aprova el canvi de format de la Champions per a la temporada 2024-2025

Actualitzat

El nou format de la Champions, que va ser anunciat l'any passat amb 36 equips enlloc dels 32 actuals, entrarà en funcionament la temporada 2024-2025.

Els equips participants passen de 32 a 36 i se suprimeix la fase de grups per una lligueta amb tots els clubs classificats, que tindran assegurat un mínim de 8 partits contra 8 equips diferents, en lloc dels 6 partits que hi havia actualment.

A més, hi ha un canvi de criteri per a l'estimació de dues de les quatre places addicionals a la Champions League, i s'elimina l'accés en funció del coeficient del club.

A partir d'aquí, els vuit primers classificats passaran automàticament a la fase eliminatòria, mentre que els equips que acabin del novè al 24è lloc competiran en un desempat a dos partits per assegurar el seu camí als vuitens de final de la competició.

 

 

Alexander Ceferin, president de la UEFA, creu que el nou sistema salvaguarda els valors de l'esport en contraposició a l'intent fallit de la Superlliga que volien organitzar uns quants "oligarques i aristòcrates" del futbol, com els ha anomenat ell mateix.

La modificació de fer una final four cada any, un projecte anomenat la Setmana del Futbol, que es jugaria en una sola ciutat i a partit únic entre els quatre semifinalistes, queda en fase d'estudi.

 

 

Anar al contingut