Claire Michel surt del Sena després de competir en la prova de triatló (Reuters)
Jocs Olímpics

La triatleta belga Claire Michel acaba hospitalitzada després de nedar al Sena durant els Jocs Olímpics

L'estat de l'aigua del riu Sena ha tornat a ser protagonista perquè una triatleta belga s'ha contaminat del bacteri "E. coli" i està ingressada a l'hospital després d'haver nedat pel riu parisenc. L'equip belga s'ha hagut de retirar de la triatló per relleus mixta

Redacció Esport3Actualitzat

El dubte sobre si la qualitat de l'aigua del riu Sena és prou segura per acollir alguns esdeveniments de natació ha estat una qüestió rellevant des de l'inici dels Jocs Olímpics de París. Els nivells de bacteris al riu fluctuen constantment i cada dia s'analitzen mostres d'aigua perquè els organitzadors puguin avaluar el risc i determinar si els banys a la via fluvial de París, molt contaminada, haurien de seguir endavant.

Segons el diari belga De Standaard, la triatleta belga Claire Michel s'ha contaminat per l'aigua contaminada i porta quatre dies a l'hospital. La triatleta està infectada amb el bacteri "E. coli", que pot provocar problemes estomacals i intestinals greus, com ara diarrea i colitis hemorràgica.

A causa d'aquest contratemps, l'equip belga no participarà en el triatló mixt als Jocs Olímpics. La notícia salta el mateix dia que el Comitè Olímpic Internacional posposa l'entrenament per contaminació al riu de París.

Claire Michel competint en la prova de triatló (Reuters)

El relleu mixt de triatló de dilluns, si la qualitat de l'aigua no està a nivells segurs, els organitzadors el poden endarrerir fins dimarts. Si persisteixen les preocupacions, s'eliminarà la natació i els atletes només competiran en les parts de carrera i ciclisme de la cursa.

També és baixa un triatleta suís per afectació gastrointestinal. La triatleta Jolien Vermeylen va dir després del seu triatló individual que havia "vist i ensumat coses en què preferiria no pensar". La triatleta catalana Anna Godoy també van mostrar malestar després d'una prova plena d'irregularitats des de la sortida.

Preocupació pels nivells de bacteris al Sena

Els alts nivells d'"E. coli" indiquen contaminació d'aigües residuals o fecals a l'aigua. La majoria de les soques són inofensives i algunes viuen als intestins de persones i animals sans. Però d'altres poden ser perillosos. Fins i tot un glop d'aigua contaminada pot provocar diarrea i infeccions al tracte urinari o als intestins.

La qualitat de l'aigua al Sena està estretament relacionada amb el clima. Les fortes pluges fan que les aigües residuals flueixin al riu, fent que els nivells de bacteris augmentin, mentre que els raigs ultraviolats del sol poden matar els bacteris.

Per fer front a aquestes contingències, París va fer millores a la infraestructura per 1.400 milions d'euros abans dels Jocs Olímpics, inclosa la construcció d'una conca gegant per captar l'excés d'aigua de pluja i impedir que les aigües residuals entrin al riu, la renovació de la infraestructura de clavegueram i la millora de les plantes de tractament d'aigües residuals. Tot i això, els organitzadors han cancel·lat diverses proves aquest cap de setmana i la setmana passada.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut