Futbol

La targeta blava arriba per revolucionar el futbol

La nova mesura amonestarà amb una expulsió de deu minuts les faltes tàctiques i les protestes a l'àrbitre

Redacció Esport3Actualitzat

Targetes grogues, vermelles i ara també, blaves! Segons avança The Telegraph Sport, les targetes blaves estarien a punt d'incorporar-se al futbol, la primera targeta nova des de l'arribada de les grogues i vermelles a la Copa del Món del 1970.

L'IFAB (Internacional Football Association Board) està a punt d'anunciar aquesta novetat revolucionària. Quina conseqüència tindrà rebre una targeta blava? Permetrà que l'àrbitre expulsi el jugador del camp durant deu minuts si comet una falta tàctica o "mostra dissidència", és a dir, protesta la decisió del col·legiat.

Dues targetes blaves equivaldran a una de vermella

El nou protocol limitarà la nova targeta a les faltes que evitin un atac prometedor, a més de confirmar que a un jugador se li ha de mostrar una targeta vermella si rep dues targetes blaves durant un partit o una combinació de groga i blava.

La introducció de les targetes blaves s'ha provat durant aquesta temporada en categories inferiors del futbol gal·lès i suec

De moment, les competicions de primer nivell quedaran excloses de les proves inicials, però The Telegraph ha anunciat que les proves podrien començar a la FA Cup i la FA Cup femenina. En canvi, no s'utilitzaran al Campionat d'Europa d'aquest estiu ni a la Lliga de Campions de la temporada vinent.

Anar al contingut