Els integrants de la selecció espanyola, amb la copa que els acredita com a campions del món (RFEP)
Hoquei patins

La selecció espanyola masculina recupera també el títol de campiona del món

L'equip de Guillem Cabestany, amb vuit jugadors catalans, destrona l'Argentina (1-2) i conquereix el seu 18è ceptre mundial

Espanya ha tornat al tron mundial de l'hoquei patins. Si dissabte la selecció femenina sumava el seu vuitè títol mundial, aquest diumenge ha estat la masculina la que ha obtingut un títol que se li resistia des del 2017. Ho ha aconseguit batent en la final la selecció argentina, campiona de l'anterior edició.

La selecció espanyola ha tingut una entrada de partit immillorable. Abans del primer minut, César Carballeira ha establert el 0-1 sortint de darrere de la porteria. I gairebé en la segona ocasió, abans del tercer minut de joc, Pau Bargalló ha marcat el 0-2 amb una bona canonada en carrera. El partit gairebé ni havia començat i els de Cabestany ja tenien una renda còmoda que els ha permès controlar el "tempo" del partit. L'Argentina, vigent campiona del món, ha tingut les seves opcions, però també Espanya ha pogut marcar el 0-3.

Els del "Negro" Páez han reaccionat poc abans del descans. Lucas Ordóñez ha caçat un rebuig i la seva volea ha significat l'1-2 que deixava la final oberta de cara a la segona part. A la represa s'ha incrementat la intensitat en el joc, però Espanya ha sabut controlar perfectament els argentins per tornar a regnar al món.