Els jugadors de la selecció espanyola, celebrant el pas a la final (RFEP)
Hoquei patins

La selecció espanyola masculina jugarà la final del Mundial contra l'Argentina

Els de Guillem Cabestany eliminen Portugal per penals (5-5, 1-2) i tornen a una final mundial set anys després

La selecció espanyola masculina d'hoquei patins, amb vuit jugadors catalans, tornarà a la final d'un Mundial després de set anys. L'equip entrenat per Guillem Cabestany s'ha classificat per al partit decisiu gràcies a un triomf agònic sobre Portugal a la tanda de penals (5-5, 1-2).

La selecció portuguesa s'havia avançat amb un amenaçant 2-0, amb gols d'Helder Nunes i Xavi Cardoso, però un doblet de Marc Grau ha permès a Espanya empatar, i Ignacio Alabart ha posat per primera vegada en avantatge els espanyols (2-3).

L'intercanvi de cops ha estat constant. Dos gols de Pau Bargalló han continuat donant avantatges mínims a la "Roja", però Gonçalo Pinto, Helder Nunes -amb el seu tercer gol- i José Miranda, aquest a dos minuts per al final del temps reglamentari, han conduit el partit a la pròrroga. El desempat final s'ha produit a la tanda de penals. Els llançaments convertits per Martí Casas i Pau Bargalló, a més de l'encert de Carles Grau sota pals, han donat a Espanyal'accés a la final d'aquest diumenge (18.00) davant l'Argentina. Allà, Espanya buscarà buscarà el 18è títol mundial de la seva història i recuperar un ceptre que se li resisteix des del 2017.