Catalunya colpeja primer a la GoldenCat d'hoquei

Estrena contundent dels combinats nacionals contra Itàlia i França, i tornen a presentar candidatura al títol
Redacció Esport3 Actualitzat

Un dels esports on més destaca Catalunya internacionalment és en hoquei patins, i també és un dels pocs esports on les seleccions catalanes poden disputar competicions de ple dret de forma puntual. És el cas de la GoldenCat, reconeguda per la World Skate, la Federació Internacional d'Hoquei Patins. En l'edició d'aquest 2024 --que es disputa a Cerdanyola del Vallès-- les seleccions de Portugal, França, Itàlia i Xile (només en categoria femenina) acompanyen l'amfitriona Catalunya. De moment, la selecció catalana ha començat forta, i aspira a revalidar el títol en les categories masculina i femenina que ja va aconseguir a Olot ara fa dos anys, després que l'any passat acabés tercera.

 

La selecció catalana masculina s'ha imposat a Itàlia per 4 a 2. Catalunya ha marcat primer amb dos gols, de Ferran Font i Toni Salvadó, però els transalpins no s'han arronsat i han pogut escurçar distàncies. Al principi de la segona part, Ferran Font ha tornat a ampliar l'avantatge per als jugadors de Jordi Camps, i malgrat que Itàlia ha remat per aconseguir l'empat, a cinc minuts del final Sergi Llorca ha fet el 4 a 2 definitiu.

La selecció catalana femenina ha aconseguit una victòria molt més contundent contra França, per 6 a 1. Els gols de Comas i Xicota i els doblets de Fontdeglòria i Nara López han certificat la superioritat de les jugadores de Josep Maria Barberà davant unes franceses que només han pogut perforar la porteria de Catalunya en una acció aïllada. La més malparada ha estat la jugadora francesa del Vila-sana Hanaé Herrault: ha rebut una pilotada al pòmul, que li ha quedat ben inflat.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut