Tuchel i Arteta se saluden després d'un partit a Anglaterra
Tuchel i Arteta se saluden després d'un partit a Anglaterra
barça

La sala d'espera es buida després de les fake news d'Arteta i l'amenaçador comunicat del Bayern sobre Tuchel

No fa ni 48 hores de la dimissió diferida de Xavi i els noms d'aquests entrenadors queden desvinculats d'un futur immediat a can Barça

Redacció Esport3Actualitzat

El ball de noms per trobar el substitut de Xavi va començar la mateixa nit de dissabte. Les primeres travesses apunten a una desena de noms entre els quals hi ha un trio de contrastats tècnics alemanys com són Klopp, Flick o Tuchel. L'opció d'aquest últim, de fet, va ser alimentada per unes paraules seves pronunciades en una trobada amb fans en què l'actual inquilí del Bayern de Múnic assegurava que el seu pròxim destí seria LaLiga, i que sentia debilitat pel prototip de futbolista espanyol.

La recent dimissió diferida de Xavi va fer que s'interpretés com una picada d'ullet al club blaugrana, però l'entitat bavaresa no ha trigat ni 24 hores a sortir al pas dels rumors amb un comunicat amb to amenaçador:

"Diumenge, en el marc d'una visita a un club de fans, el nostre entrenador Thomas Tuchel va ser preguntat pels aficionats per la seva carrera com a entrenador i les seves experiències prèvies a l'estranger, al PSG i Chelsea [...] També va respondre preguntes generals dels aficionats sobre Espanya com a país futbolístic. Mai va parlar de Xavi Hernández i la seva successió, com posteriorment es va afirmar falsament. Ja no acceptarem més declaracions tan poc objectives dirigides contra el nostre entrenador, que sempre provenen del mateix lloc."

En la mateixa línia, el capità Neuer també ha assenyalat que el futur del seu entrenador passa per seguir a l'Allianz.

Les fake news d'Arteta

Qui tampoc ha digerit bé que el seu nom aparegui a la terna de possibles relleus de Xavi ha estat un tècnic amb passat culer. Mikel Arteta, actualment a l'Arsenal, ha respost al soroll qualificant de fake news les informacions que aquest era el seu darrer any amb els "gunners" i ha verbalitzat estar "molest" amb la situació creada.

Sembla evident que, de moment, s'autoexclou de la llista per ocupar la vacant d'un tècnic amb qui van tenir un episodi de tensió l'estiu passat. Xavi i Arteta van tenir una petita enganxada en l'amistós de pretemporada disputat als Estats Units. Al final del xoc, guanyat pels londinencs, el català es va queixar de la duresa utilitzada pels deixebles del basc.

Anar al contingut