Natació artística

La Sagrada Família a París: la inspiració del somni olímpic del duo de natació artística

Iris Tió i Alisa Ozhogina competiran als Jocs de París amb una rutina que té com a temàtica el temple de Gaudí

Mar Vila PrunedaActualitzat

Barcelona serà d'una manera especial als Jocs Olímpics de París. La rutina pel duo lliure de l'equip espanyol de natació artística tindrà com a temàtica la Sagrada Família. 

La seleccionadora Mayu Fujiki ha fet una picada d'ullet a Barcelona i ha dissenyat un exercici inspirat en el temple d'Antoni Gaudí. Iris Tió i Alisa Ozhogina tenen l'encàrrec de transmetre dins de l'aigua aquesta inspiració.

I per empeltar-se encara més del simbolisme, iconografia i esperit de la Sagrada Família, les dues nedadores i la seleccionadora han visitat aquest dijous la basília. Han identificat cada detall de la façana que ha inspirat figures que fa mesos que perfeccionen. 

"Hem intentat mirar fotografies i venir avui aquí a veure-la en directe i inspirar-nos molt amb totes les seves formes, tot el que representa i simbolitza, i intentar buscar moviments a l'aigua amb les cames i els braços que ho representin per crear la coreografia."

Entrenament de la rutina al Centre d'Alt Rendiment (3Cat)

Després de temàtiques com el flamenc, la seleccionadora Mayuko Fujiki ha optat pel que tenen més a prop. "Tenim connexió amb aquest recinte. Crec que és molt important que portem una cosa molt pròxima. Entrenem a 15 minuts d'aquí", diu Mayu Fujiki, que fa broma: "Podríem fer l'escalfament cada dia aquí per inspirar-nos."

 "Una cosa tècnica, artística, i única", defineix la japonesa, meravellada per l'arquitectura de Gaudí. "Què devia pensar Gaudí per fer aquestes formes? Hem investigat molt amb l'Iris i l'Alisa sobre això", explica.

Visita a la Sagrada Família de l'equip de duo de natació artística (3Cat)

Amb aquesta rutina que estrenaran a París aspiren a tornar a pujar al podi. L'últim cop va ser a Londres 2012, amb Ona Carbonell i Andrea Fuentes. Com a duet, Tió Ozhogina han viscut una transformació vital i professional des dels Jocs de Tòquio. Venen de fer medalles als mundials de Fukuoka i de Doha.

"Hem millorat molt, ens ha anat molt bé aquest cicle olímpic, ens hem conegut més i agafat experiència", explica Iris Tió.

Quan queden 60 dies pels Jocs, la sevillana Alisa Ozhogina té el focus clar:

"Mai se sap què pot passar. No tenim súper pensada la medalla, però anirem a buscar-la, òbviament. S'ha de lluitar, i més venint de dos mundials en els quals hem aconseguit medalla. Somiar és gratis i s'ha de somiar en gran."

Amb aquesta rutina l'equip de natació artística tancarà el 10 d'agost la seva participació olímpica. Compte enrere per polir l'excel·lència d'un exercici que vol passar de tocar el cel de Barcelona al cel de París.

La catalana Iris Tió i la sevillana Alisa Ozhogina amb els banyadors de la Sagrada Família (3Cat)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut