Futbol

L'RFEF aprova els nous models de Supercopa i Copa del Rei

La nova Copa es jugarà a partit únic fins als quarts de final i la Supercopa tindrà un format de final a quatre

Actualitzat

L'Assemblea de l'RFEF, que s'ha fet aquest dilluns a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, ha aprovat per majoria absoluta els nous models de Copa del Rei i de Supercopa.

Pel que fa a la Copa, s'ampliarà el nombre d'equips participants de 83 a 116 equips (tots els de Primera i Segona A, 28 de Segona B, 32 de Tercera i 4 semifinalistes de la Copa Federació, a més de 10 equips procedents d'una ronda prèvia). Aquesta ampliació serà possible perquè totes les eliminatòries, a excepció de les semifinals, es jugaran a partit únic.

La nova competició començarà el 18 de desembre i la final es disputarà el 18 d'abril del 2020.

Pel que fa a la Supercopa, 4 clubs participaran en el nou sistema de la competició: el campió i subcampió de la Copa i els dos primers classificats de la Lliga. En cas que es repeteixin equips, prevaldrà la Copa: es mantindran els dos finalistes i per triar els altres participants s'anirà baixant en la classificació fins a completar el quartet de participants.

Tot i que la Lliga de Futbol Professional refusa aquest nou format, ja hi ha dates per a la primera edició: del 8 al 12 de gener del 2020.

Aprovada la nova Lliga femenina

L'Assemblea també ha aprovat el nou format de la Lliga femenina, que col·lisiona directament amb la que organitza la Lliga de Futbol Professional. La Federació preveu implantar aquesta nova competició, que constarà de dues categories, en quatre anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut