Aficionats del Barça al Santiago Bernabéu (@FCBarcelona_cat)
FUTBOL

Innovadora proposta per cobrar preus populars a les aficions visitants: el Barça s'ho pensa, el Madrid s'hi oposa

El Girona s'inclou entre el grup d'onze clubs de Primera que treballen per fixar un cost màxim de 25 euros per entrada

Redacció Esport3Actualitzat

Onze clubs de Primera Divisió treballen en una revolucionària proposta que regularà els preus de les entrades per a l'afició visitant, com ha anunciat Relevo. El preu màxim de les entrades encara s'hauria de concretar, alguns mitjans parlen de 25 euros, i també es pretén fixar un número mínim d'afició visitant que estaria al voltant dels 300 espectadors. Una idea a l'estil Premier per fixar un criteri comú, combatre els preus abusius i fomentar els viatges de públic visitant. 

A més del Girona, entre els clubs de LaLiga que treballen en l'acord es troben el València, el Betis, Sevilla, Reial Societat, Celta, Cadis, Atlètic de Madrid, Mallorca, Athletic Club i Almeria. La mateixa informació apunta que s'espera que alguns dels equips acabats d'ascendir (Granada, Las Palmas i Alabès o Llevant) s'afegeixin a l'acord. 

El Barça s'ho pensa; el Madrid, s'hi oposa

El pacte estaria obert a què es puguin afegir més equips de LaLiga. El Barça estaria estudiant afegir-se a l'acord quan torni a disputar els seus partits com a local al reformat Spotify Camp Nou. Per altra banda, el Madrid i el Vila-real no s'han adherit a la proposta

En la proposta s'està valorant que cada club pugui fer una excepció durant un partit per temporada, única jornada que podria aprofitar per encarir les entrades. Una mesura pensada per derbis o partits de màxim interès. 

Com s'impedirà el ''transfuguisme'' de l'afició local cap a la zona visitant?

Per a evitar que aficionats d'equips locals es puguin beneficiar dels baixos costos per a l'afició de fora, una opció és que siguin els mateixos equips visitants qui s'encarregaran de la gestió i distribució dels tiquets. Així s'impedirà la presència de fans locals en zona visitant. 

Anar al contingut