Luis Rubiales (Reuters)

La renúncia de Rubiales no afecta la resolució del seu expedient de la FIFA

El Ministeri d'Igualtat espera que la justícia l'inhabiliti per ostentar càrrecs esportius i per entrenar menors
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Luis Rubiales

La renúncia de Luis Rubiales com a president de l'RFEF no afectarà la tramitació de l'expedient que li ha obert la Comissió Disciplinària de la FIFA per possible violació del codi de disciplina, després del petó forçat a Jennifer Hermoso en la final del Mundial femení.

L'article 2.2 del Codi d'Ètica de la FIFA permet seguir-lo investigant, encara que Rubiales deixi els càrrecs de president de l'RFEF i de vicepresident de la UEFA.

Igualtat espera una doble inhabilitació

El Ministeri d'Igualtat espera que la justícia l'inhabiliti per ostentar càrrecs esportius i per entrenar menors. Una condemna que recull la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, coneguda com la llei del "només sí és sí".

Així ho ha expressat aquest dilluns la delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, davant els mitjans de comunicació.

"Espero que se l'inhabiliti. Ara hi ha una llei que ho permet i és molt important que estiguem protegits de les violències greus."

Rubiales dimiteix

Luis Rubiales ha anunciat aquest diumenge, amb un comunicat a les xarxes, que renuncia al càrrec de la Reial Federació Espanyola de Futbol després de l'episodi del petó forçat a Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial femení.

El mandatari, que estava suspès per la FIFA durant 90 dies, ha explicat que ja ha comunicat al president en funcions, Pedro Rocha, la seva dimissió. A més, també ha manifestat que deixa el càrrec de vicepresident de la UEFA.

 

Tot i això, Rubiales continua ferm en la seva postura i ha escrit literalment que té "fe en la veritat" i que farà "tot el que estigui al seu abast" perquè la veritat prevalgui.


Querella de la Fiscalia i més pressió

L'enrocament de Luis Rubiales s'havia anat fent cada cop més insostenible en els últims dies. Aquesta setmana la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una querella contra ell pel petó forçat a la campiona del món de futbol Jennifer Hermoso. L'acusen dels delictes d'agressió sexual i coaccions.

Segons l'escrit fet públic per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els delictes que s'imputen al president de la Federació Espanyola de Futbol estan previstos als articles 178 i 172 del Codi Penal.

La jugadora va declarar davant la fiscal acompanyada del seu advocat el 5 de setembre i va denunciar que el petó s'havia fet "sense el seu consentiment" i que hi va haver pressions "constants i reiterades" tant a ella com al seu entorn perquè aprovés els fets.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut