Gundogan celebrant el gol a Mendizorrotza (Reuters)

La peça imprescindible per a Xavi: Gündogan o el jugador dels 3.500 minuts

A les portes dels quarts de la Champions, els seus números d'aquesta temporada superen, fins i tot, els registrats amb el City en la campanya anterior
Xavi Lemus Actualitzat

Les alineacions de Xavi aquesta temporada són Gündogan i 10 més. El migcampista alemany s'ha convertit en el jugador més utilitzat tant a la Lliga com a la Champions amb 3.465 minuts en total. Gràcies a la seva qualitat i polivalència, el tècnic egarenc l'ha situat com a migcentre i com a interior amb arribada. Els seus números en una posició més avançada són molt destacables, ja que aquesta temporada ha fet 10 assistències. Un paper protagonista a nivell ofensiu, complementat amb 5 gols al Campionat de Lliga, alguns de decisius en el resultat.

Per tot plegat, un Gündogan fins ara immune a les lesions s'ha convertit en una peça clau per a Xavi Hernández:

"La temporada de Gundogan és excel·lent, ho diuen els seus números. Però no només és això, és el que aporta, la pausa, el "tempo". I després que ha estat diferencial en molts partits, en gols, assistències, mostrant personalitat, el que transmet, el que ens ajuda. És un futbolista diferencial i bàsic per a l'equip."

Unes estadístiques que superen les de la temporada passada al City de Pep Guardiola, on ja era imprescindible en els plans de l'entrenador català. De fet, a l'actual curs futbolístic Gündogan ha liderat l'estadística del jugador de les cinc grans Lligues que més ocasions de gol genera. Per tant, un fitxatge de rendiment imminent.

 
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut