El cas de Kamila Valíeva va posar de relleu la necessitat d'elevar l'edat mínima de participació (Reuters)

La patinadora russa Kamila Valíeva, positiu per dopatge abans de guanyar l'or als Jocs de Pequín

El Comitè Olímpic Rus defensa l'esportista, de 15 anys, que va fer història dilluns en aconseguir el primer salt quàdruple en uns Jocs
Redacció Esport3 Actualitzat

L'Agència Internacional de Control (ITA), responsable dels controls antidopatge durant els Jocs de Pequín, ha confirmat aquest divendres el positiu de la patinadora russa Kamila Valíeva. L'ITA ha assenyalat que l'Agència Russa Antidopatge (RUSADA) primer la va sancionar i després li va aixecar la suspensió perquè pogués competir als Jocs, decisió que serà apel·lada pel COI.

L'esportista va donar positiu en un control que se li va fer el 25 de desembre del 2021, durant els campionats de Rússia disputats a Sant Petersburg. La substància trobada va ser la trimetazidina, un medicament que es recepta a adults amb angina de pit i que figura a la llista de prohibicions.

El laboratori d'Estocolm que va analitzar la mostra va comunicar el positiu el dia 8 de febrer, ja en plens Jocs i l'endemà que l'equip rus guanyés l'or a la competició per equips, amb una extraordinària participació de la menor.

Després de saber-se la notícia, el Comitè Olímpic Rus ha assegurat que Valíeva té dret a continuar participant en els Jocs malgrat haver donat positiu. Segons el comitè rus, el test de trimetazidina se li va fer abans de la cita hivernal de Pequín, per la qual cosa no hi ha cap raó per qüestionar la medalla d'or.

Kamila Valíeva, del Comitè Olímpic Rus, abraça l'entrenadora Eteri Tutberidze després de competir (Reuters)

L'ITA comunicarà aviat la seva decisió, sense esperar a conèixer els fonaments de la sentència de la RUSADA, "perquè es necessita una decisió abans de la pròxima competició en què l'esportista hauria de participar", el concurs femení del dia 15.

Pel que fa les medalles de la competició per equips, per darrere de Rússia, els equips dels Estats Units i el Japó van ocupar el podi. El Canadà va acabar en quarta posició i aconseguiria el bronze en cas de suspensió de l'equip rus.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut