Iñigo Martínez durant una acció del partit a Montilivi (Europa Press)

La nova norma que va anul·lar el penal d'Iñigo Martínez a Girona

El central blaugrana va tocar la pilota amb la mà dins l'àrea, però el VAR va rectificar la decisió inicial del col·legiat, que havia xiulat penal
Redacció Esport3 Actualitzat

El FC Barcelona va dominar de principi a fi el derbi català que es va disputar a Montilivi. Lamine Yamal va inaugurar el marcador en la victòria blaugrana, però el partit hauria pogut fer un gir de 180º si el VAR no hagués intervingut en el penal comès per Iñigo Martínez. El central del Barça va tocar la pilota amb la mà dins la seva àrea i el col·legiat va assenyalar pena màxima

En aquell moment, el resultat era de 0-2, i tot apuntava que el Girona tenia una gran oportunitat per reduir diferències al marcador. El davanter Abel Ruiz estava preparat per fer el llançament quan el VAR va cridar l'àrbitre Alejandro Muñiz per revisar l'acció. Un cop vista la jugada a la pantalla, el col·legiat va rectificar i va anul·lar el penal prèviament xiulat.

La nova norma que va entrar en acció

L'esfèrica va impactar clarament a la mà d'Iñigo Martínez després d'un refús del seu company d'equip Alejandro Balde. Això mateix és el que va salvar el central blaugrana de cometre penal. I és que el motiu que va portar Muñiz Ruiz a canviar d'opinió és la nova norma que la Lliga ha instaurat en aquests casos. 

La regla diu que si la pilota ve d'un refús d'un company que fa una acció de manera deliberada, no s'ha de xiular penal, però en cas que fos un rebot, una acció fortuïta, sí que seria penal. Així mateix ho va explicar l'exàrbitre Xavier Estrada Fernández al programa "Gol a gol" d'Esport3.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut