Gil Manzano li ensenya la groga a Blind al final del Girona- Reial Societat
Gil Manzano li ensenya la groga a Blind al final del Girona- Reial Societat (Roger Sales / 3Cat)
Girona FC

La metàfora de Josep Lluís Núñez que s'han fet seva els seguidors del Girona

"Sempre surt el 36": quan hi ha una errada arbitral, sempre cau cap a la mateixa banda. Això pensava l'expresident del Barcelona a finals de la dècada dels setanta, i això comença a pensar la parròquia de Montilivi després dels estralls causats pel duet Gil-Del Cerro

Redacció Esport3Actualitzat

Qui diria que el gironisme es faria seva una expressió de Josep Lluís Núñez, popularitzada de nou per la docusèrie emesa a 3Cat. "Quan hi ha un error, sempre surt el 36, i si sempre surt el 36 vol dir que la ruleta no funciona".

Amb tot, fins ara, el Girona sempre ha mantingut un perfil baix amb els àrbitres. Hi ha hagut greuges: els quatre partits de sanció a David López per fer públic el comportament altiu d'Ortiz Arias o el córner que va suposar el gol de l'empat del Betis al Villamarín. Però també alguna decisió a favor, com en la visita del Celta, quan el videoarbitratge va anul·lar el gol que hauria suposat el 0-1 per als gallecs a deu minuts per al final del partit per una falta sobre Gazzaniga.

"Parlar dels àrbitres és una mica complicat... És cert que en totes les jornades hi ha polèmiques... però unes vegades afavoreixen uns equips i unes altres, uns altres. També nosaltres vam tenir ocasions per guanyar i no les vam aprofitar." (Yan Couto, jugador del Girona)

Míchel abandona la gespa després de ser expulsat per Gil Manzano
Míchel abandona la gespa després de ser expulsat per Gil Manzano (Siu Wu / EFE)

Aquest cop, però, hi ha moltes decisions controvertides en un sol partit... i just abans d'anar al Bernabéu. A Míchel el van fer fora per uns gestos, sense cap insult, que a altres tècnics els han costat només una groga.

"A Sávio li fan falta, donen continuïtat a la jugada, vol donar una passada i la perd i jo dic que no és llei de l'avantatge, és falta. És cert que ho dic amb els braços enlaire, però no falto al respecte a ningú ni insulto ningú. És sancionable amb targeta groga i me l'esperava, però no una expulsió." (Miguel Ángel Sánchez, Míchel, entrenador del Girona)

Els jugadors del Girona, abatuts després del partit contra la Reial Societat (Siu Wu / EFE)

A Blind, Gil Manzano li va ensenyar ràpidament la cinquena groga, per protestar quan havia anat a demanar més temps d'afegit. I, evidentment, no s'entén l'anul·lació del gol de Yangel per un orsai produït 40 segons abans i diversos tocs de jugadors donostiarres també abans.

"En la jugada del gol, la defensa de la Reial Societat rebutja dos cops. Això, el protocol del VAR ho entén com la mateixa fase d'atac, i tampoc determina el nombre de segons que han de passar des de l'inici de la jugada fins al gol. Per mi, la clau de la jugada és quan a Brais li arriba la pilota i està en disposició de fer un control. Aquí sí que comença una nova fase i no s'hauria hagut de revisar cap acció anterior a aquesta. A més, quan és una acció interpretable, com és el control de Brais, l'únic que pot decidir és l'àrbitre de camp i se l'hauria d'haver cridat al monitor." (Xavier Estrada Fernández, exàrbitre internacional i analista del "Gol a Gol")

Aquest és l'instant en què Brais Méndez intenta controlar la pilota després d'un toc d'Aranburu
Aquest és l'instant en què Brais Méndez intenta controlar la pilota després d'un toc d'Aranburu (Roger Sales / 3Cat)

I s'uneix tot plegat al fet que l'home del VAR era el madrileny Del Cerro Grande. El mateix àrbitre que va acceptar que Busquets Ferrer anul·lés un gol legal de Stuani contra el Las Palmas, a la cinquena jornada. I, quan encara estava en actiu, el mateix que va cosir el Girona a "penalets" al camp del Vila-real fins que els groguets van guanyar. Ha passat desapercebut en altres partits i fins i tot ha decidit a favor del Girona, com el dia del Mallorca, però quan s'ha fet notar, ha estat per massa.

Per això hi haurà al·legacions, per Míchel i per Blind, tot i que, en casos de protestes, l'acta sol anar a missa.

Ara mateix preocupen més els problemes al menisc de Dovbyk. Dues absències de l'ucraïnès, dos empats. Es confia que estigui a punt dissabte, però encara és massa aviat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Mira el capítol 2 de la sèrie documental Núñez: "El patrimoni no fa la felicitat"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut