La direcció esportiva tindrà com a prioritat reforçar la posició de pivot (EFE)
BARÇA

La llista de Deco d'agents lliures per reforçar la posició de pivot defensiu

La direcció esportiva buscarà una oportunitat de mercat per suplir, d'una vegada per totes, el buit que ha deixat Sergio Busquets

Redacció Esport3Actualitzat

Fitxar un pivot defensiu amb cara i ulls és com buscar una agulla en un paller. Amb la sortida de Sergio Busquets l'estiu passat, la direcció esportiva va apostar per Oriol Romeu tot i que, tenint en compte les últimes suplències del migcampista d'Ulldecona, és pràcticament un secret de domini públic que Xavi Hernández no el veu com l'hereu de Busi. De fet, Romeu apuntava a la titularitat en el partit contra l'Almeria per les lesions de Pedri i Gavi, però ni amb un overbooking de baixes a la medul·lar va tornar a l'onze titular. 

La dificultat de jugar de pivot

El perfil del pivot del Barça ha de complir una infinitat de requisits. En l'última dècada només Busquets ha estat capaç de convertir-se en un jugador indiscutible. Els minuts que han disputat altres futbolistes al seu lloc han estat pràcticament residuals. Alex Song, Gerard Gumbau, Sergi Samper, Miralem Pjanic, Nico González... Tots esperaven disputar-li la posició al de Badia del Vallès i tots van acabar abandonant el Barça per la porta del darrere. Només Javier Mascherano va esdevenir un jugador important després de reconvertir-se a la posició de central.

La llista de Deco 

Avui, la posició continua òrfena i reforçar-la és la màxima prioritat de Deco en el pròxim mercat d'estiu. Malauradament, per la delicada situació financera del club, la direcció esportiva haurà de buscar noves oportunitats de mercat. I abans d'acabar l'any, ja sonen alguns noms de migcampistes contrastats que acaben contracte el juny del 2024.

  • Thiago Alcántara (Liverpool). El retorn del fill pròdig. El germà gran dels Alcántara va marxar del Barça el 2013 per falta de minuts. Va tenir la mala sort de coincidir amb la millor versió de Xavi i Iniesta i va haver de fer les maletes cap a Alemanya. Es va forjar al Bayern i va desembarcar a Anfield ara fa tres anys. És un jugador important per a Jürgen Klopp malgrat els problemes de maluc que arrossega des del passat mes d'abril i que li han impedit debutar aquesta temporada.
Thiago Alcántara veuria amb bons ulls tornar al Barça
  •  Jorginho (Arsenal). Ja fa temps que ha deixat d'estar en el seu "prime", però segueix complint a les ordres de Mikel Arteta. Futbolista italobrasiler de 32 anys que va estar a l'òrbita del Barça l'hivern passat, però que finalment va recalar a l'Arsenal.
Jorginho no és titular amb Arteta i podria valorar una sortida
  • Adrien Rabiot (Juventus). Ha sonat repetidament com a possible reforç blaugrana quan era jugador del PSG. La mala relació amb el conjunt parisenc va evitar el seu fitxatge i va acabar apartat de l'equip quan va comunicar-li a Al-Khelaïfi que no tenia intenció de renovar. El 2019 va arribar a la Juventus, on s'ha convertit en un pilar fonamental de l'equip.
Adrien Rabiot estava disposat a fitxar pel Barça quan era jugador del PSG
  • Guido Rodríguez (Betis). El migcampista més pur de la llista que es podria adaptar més fàcilment a les exigències del Barça pel fet de conèixer la Lliga espanyola. Fa pocs dies que ha passat per quiròfan per una lesió al peroné i la seva recuperació pot ser llarga. 
El Barça segueix de ben a prop Guido Rodríguez
Anar al contingut