Vinícius amb Mario Hermoso durant el derbi madrileny de la temporada passada (Europa Press)

La Lliga vol "detencions immediates" per la campanya d'odi contra Vinícius

La campanya d'odi promoguda a les xarxes socials amb el hashtag #MetropolitanoConMascarilla busca poder insultar els rivals, sobretot el brasiler, sense ser identificat per les càmeres
Redacció Esport3 Actualitzat

L'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid es veuen les cares en un derbi madrileny que promet emocions fortes. El Metropolitano es vestirà de gala aquest diumenge per un dels partits més calents de la temporada. Com és habitual en partits d'aquestes característiques, la polèmica fa dies que està servida.

Un dels principals motius és perquè el conjunt del Cholo Simeone arriba a l'enfrontament amb dos dies menys de descans que el rival. Però també ha estat molt comentada la designació arbitral que ha fet el CTA, que ha escollit a Iglesias Villanueva com a col·legiat del VAR.

La decisió ha estat molt criticada perquè Iglesias Villanueva estava al VAR en el Vila-real - Barça, quan es va obviar una dura entrada de vermella a Lamine Yamal. Iglesias Villanueva no va avisar Busquets Ferrer, que serà l'àrbitre del derbi, i el CTA va admetre l'error després del partit. Tot i l'error, la mateixa parella ha estat escollida per dirigir el derbi madrileny.

Campanya d'odi a les xarxes

Però sens dubte el que ha incendiat les xarxes socials ha estat la campanya d'odi promoguda per alguns aficionats de l'Atlètic de Madrid. Amb el hashtag #MetropolitanoConMascarilla s'ha fet una crida a portar mascareta per poder insultar jugadors del Reial Madrid, sobretot Vinícius. La Lliga ha volgut aturar aquesta iniciativa advertint que denunciaran formalment i es demanarà la "detenció immediata" dels impulsors de la campanya.

"La campanya constitueix un delicte d'incitació a l'odi, clarament tipificat en el Codi Penal. La Lliga condemna enèrgicament aquestes accions que fomenten, promouen i inciten directa o indirectament l'odi contra una persona determinada, en aquest cas el jugador Vinícius, per motius de la seva raça."

"La Lliga no tolerarà en cap circumstància aquest tipus de comportaments. Aquests actes no només suposen un perjudici per a la imatge de l'esport i del país, sinó que també representen una amenaça directa a la integritat i el benestar de tots els aficionats."


Per altra banda, en el text també es destaca el comportament "cívic i exemplar" de la gran part dels aficionats, que han col·laborat activament en la identificació dels autors de delictes d'odi en el passat. Segons expressa la Lliga, gràcies a la seva cooperació, s'han pogut prendre mesures necessàries per "erradicar aquests comportaments i garantir un ambient de respecte al futbol".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut