Dani Olmo durant la seva presentació al Trofeu Joan Gamper
Dani Olmo durant la seva presentació al Trofeu Joan Gamper (EFE)
Barça

El Barça aprofita la baixa de Christensen per inscriure Dani Olmo

La comissió mèdica de la Lliga determina que la baixa del central danès és de llarga durada, un mínim de quatre mesos, tot i les previsions inicials, quelcom que permet el registre de l'egarenc

Redacció Esport3Actualitzat

Fi al serial de la inscripció de Dani Olmo. Aquest dilluns a la tarda, la Lliga ha acabat acceptant el tràmit per poder registrar el futbolista blaugrana a la competició, un fet que serà oficial a les pròximes hores. Després de perdre's els dos primers partits, Hansi Flick ja podrà convocar Olmo per al duel contra el Rayo Vallecano, que es jugarà aquest dimarts.

La inscripció es podrà fer gràcies a la baixa d'Andreas Christensen. I és que la comissió mèdica de la Lliga ha determinat que es tracta d'una lesió de llarga durada, un procés que el Barça ja va fer servir per inscriure Íñigo Martínez, en aquell cas per la lesió de Ronald Araujo.

El club blaugrana havia fet espai a la massa salarial amb les sortides de Lenglet, Gündogan o Sergiño Dest, però no n'hi havia prou per afegir Dani Olmo. Ara, l'espai que s'ha fet amb Christensen sí que ha permès registrar el de Terrassa. Tot i això, Dani Olmo no substitueix la fitxa del central danès, sinó que el Barça s'acull a l'article 77 de la normativa del control econòmic de la Lliga per fer servir el 80% del salari de Christensen per inscriure el català.

Baixa de llarga durada

Andreas Christensen va disputar 26 minuts contra el València en l'estrena a Mestalla. Després del partit, el Barça va comunicar que el central tenia problemes al tendó d'Aquil·les, que durarien diverses setmanes perquè no s'operaria i optaria per un tractament conservador. 

L'únic comunicat del Barça sobre la lesió de Christensen detalla que "el temps de retorn als entrenaments vindrà marcat per la seva evolució", per la qual cosa sorprèn que el Barça s'hagi acollit a l'article 77 que es contempla a la Lliga quan hi ha un jugador de baixa per llarga duració, és a dir, un mínim de quatre mesos.

És cert que la temporada passada Christensen va arrossegar diversos problemes físics i és possible que aquesta lesió tingui relació amb la tendinitis que ja va limitar el seu rendiment sota les ordres de Xavi.

Anar al contingut