Futbol

La Lliga flexibilitza la normativa per incentivar els fitxatges i afavoreix el Barça

Els clubs excedits en el límit salarial podran destinar a noves incorporacions fins a un 60% del que s'estalviïn amb la sortida de jugadors

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça disposarà d'una mica més de marge per poder fitxar aquest estiu. LaLiga és conscient que, tot i que contribueixen al sanejament i control de l'economia dels clubs, les mesures restrictives del fair play financer suposen una trava a l'hora de fitxar grans estrelles. Per aquest motiu ha modificat l'article 100 de la normativa sobre el control econòmic, per al pròxim mercat de fitxatges.

L'objectiu de la patronal és estimular els fitxatges, davant de la previsió que hi hagi pocs moviments. El canvi afecta directament els clubs que es troben excedits en el límit salarial, com és el cas del Barça, que disposaran d'una quantitat més gran de diners per fitxar jugadors i inscriure'ls a la competició.

En el pròxim mercat, per poder fitxar nous jugadors, els clubs que superin el límit salarial que assenyala LaLiga passaran de poder destinar un 40% de la fitxa que s'estalviaven amb la sortida d'un jugador, a un 50%. Aquesta xifra es podria elevar a un 60%, si el sou del futbolista que abandona el club suposava més d'un 5% de la massa salarial.

L'adeu de Sergio Busquets s'adapta a la perfecció al millor dels supòsits d'estalvi. El sou de l'excapità blaugrana era dels més elevats de la plantilla i permetrà que Joan Laporta destini aquest nou màxim d'un 60% a l'arribada de nous valors per al vestidor del primer equip.

Les modificacions han estat aprovades per la Comissió Delegada de la Lliga, un òrgan en què el Barça no està representat. Els clubs que han participat en els canvis de la reglamentació són Sevilla, Betis, Cadis, Vila-real, Getafe, Alabès, Reial Societat, Las Palmas, Tenerife, Eibar, Lugo i Osca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut