Wu Lei va ser davanter de l'Espanyol entre el gener de 2019 i l'agost de 2022 (RCDE)
Wu Lei va ser davanter de l'Espanyol entre el gener de 2019 i l'agost de 2022 (RCDE)
futbol

La Lliga es podrà veure gratis... a la Xina: variaran els horaris?

Per Tebas, l'acord reforça l'expansió del campionat al mercat del gegant asiàtic, amb un públic potencial que quantifica en 1.000 milions de persones

Redacció Esport3Actualitzat

Tant si és a Madrid com a Pequín, Javier Tebas acostuma a mostrar-se cofoi quan fa oficial alguna novetat que afecta el seu negociat. Aquest dimecres, ha anunciat que l'ens que presideix, LaLiga, i el Grup de Mitjans de la Xina han arribat a un acord per a la retransmissió en directe dels partits de la Lliga masculina estatal de la temporada 2024-25 a través de diverses plataformes del gegant asiàtic.

Per Tebas, aquest acord, que celebra una dècada de col·laboració, reforça l'expansió de la Lliga al mercat xinès i revaloritza els drets audiovisuals del torneig.

"El futbol pot ser una eina poderosa per estendre ponts i fomentar l'enteniment mutu entre els dos països. Aquest acord és una fita importantíssima per ampliar la nostra presència a la Xina i fer arribar el nostre futbol a més de 1.000 milions de persones."

La presència de l'advocat a la Xina s'ha fet coincidir amb la visita estratègica del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.  

Variaran els horaris?

Paradoxalment, els aficionats de l'Estat que volen consumir tots els partits de la Lliga han d'adquirir un paquet que ronda els 100 euros mensuals. Pel que fa als horaris de les jornades, no haurien de patir més modificacions a conseqüència de l'acord, ja que en els darrers anys s'han anat flexibilitzant per atraure nous mercats. Un altre dels esquers utilitzats en el passat va ser la contractació de futbolistes xinesos; un dels últims, Wu Lei, davanter de l'Espanyol entre el 2029 i el 2022.

Dijous, el mateix Tebas té previst presentar els límits salarials dels equips de la competició; un costum que actualitza l'evolució de les economies dels clubs participants, condicionades com viuen per les rígides regles del fair play financer.

Anar al contingut