Les jugadores del Barça i el Madrid, en l'últim clàssic al Johan Cruyff
Les jugadores del Barça i el Madrid, en l'últim clàssic al Johan Cruyff (Europa Press)
FUTBOL

La Lliga F i les jugadores arriben a un acord per desconvocar la vaga: 21.000 euros de salari mínim

Aquest cap de setmana tornarà a haver-hi futbol femení a la competició professional

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest cap de setmana tornarà a haver-hi futbol femení. Els sindicats de les jugadores (Futpro, AFE, Futbolistas ON, UGT i CCOO) i la Lliga F han arribat a un acord per desencallar la vaga de les futbolistes al voltant del salari mínim.

El punt de trobada han estat els 21.000 euros, 2.000 menys del que reclamaven les futbolistes. Ara bé, aquesta xifra tindrà un increment progressiu durant les pròximes 3 temporades. El comunicat de la competició detalla les quantitats següents.

  • Temporada 2023/24: 21.000 euros de salari mínim, que es poden incrementar fins als 23.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.
  • Temporada 2024/25: 22.500 euros de salari mínim, que es poden incrementar fins als 25.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.
  • Temporada 2025/26: 23.500 euros de salari mínim, que es poden incrementar fins als 28.000 euros en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.

Dissabte 16 els dos equips catalans de la Lliga disputaran els partits corresponents a la segona jornada, tots dos fora de casa. El Llevant Les Planes visitarà l'Eibar, mentre que el campió, el Barça, jugarà al camp del Madrid CFF.

Estira-i-arronsa

El conveni fins ara vigent era de 16.000 euros bruts anuals i les jugadores demanaven que la xifra pugés, com a mínim, als 23.000 euros bruts anuals. Però la Lliga F no es movia dels de 20.000 euros bruts. Després de la reunió clau d'aquest matí, ambdues parts -molt predisposades a entendre's- han acordat una xifra que satisfà les jugadores.

La competició havia de començar el cap de setmana passat, però la falta d'entesa de les últimes setmanes va fer que les jugadores es plantessin i convoquessin vaga per dues setmanes per reclamar "uns salaris a l'altura del seu talent". Finalment, la vaga haurà estat d'una jornada. La xifra, però, queda lluny de la primera petició de les futbolistes, que demanaven que el salari mínim arribi als 30.000 euros en els pròxims tres anys.

ARXIVAT A:
Esports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut