Carolina Marín, desconsolada (Reuters)
jocs olímpics de parís

Cruel retirada de Carolina Marín quan ja ensumava la final: es confirma la lesió més inoportuna

La medalla d'or als Jocs de Rio es veu obligada a abandonar una semifinal de París que dominava amb claredat. El COI podria atorgar-li un bronze de consolació

Redacció Esport3Actualitzat

Drama a París. Totes les lesions són inoportunes per a una atleta però a Carolina Marín li ha tocat viure el costat més dur de l'esport. El rellotge passava de les 10 del matí quan l'andalusa ha glaçat l'ambient de l'Arena Porte de la Chapelle, seu del bàdminton a París 2024.

La medalla d'or als Jocs de Rio 2016 ha caigut a terra i ha començat a cridar de dolor. Tenia la semifinal guanyada contra la xinesa He Bing Jiao --el primer set s'havia tancat per 21-14 i dominava el segon 10-6-- i era la clara favorita per imposar-se en la final de dilluns. Malgrat que aquest esport sotmet les articulacions a una gran exigència, ningú podia esperar aquest desenllaç.

El genoll dret de Marín no ha pogut suportar l'impacte d'un salt en un intercanvi de cops convencional. Els gemecs de la de Huelva han estat l'expressió del calvari que li han fet passar els genolls al llarg de la seva carrera. Un trencament de l'encreuat i del menisc de la cama esquerra la va apartar de Tòquio 2020, però el malson havia començat abans amb al maleït genoll dret que aquest diumenge se li ha tornat a esquerdar. Ha intentat disputar dos punts amb una genollera compressora abans de llançar-se a terra i retirar-se demanant perdó a l'afició.

Un nou trencament del lligament encreuat

El seu gest renunciant a la cadira de rodes ha estat la darrera reacció enrabiada que han enfocat les càmeres i les llàgrimes d'impotència de l'esportista s'han encomanat a la graderia. Una hora després del traumàtic abandonament s'ha confirmat que és un trencament del lligament encreuat. El tercer genoll trencat de la seva vida.

A París s'especula amb la possibilitat que el COI li atorgui un bronze de consolació, atès que existeix algun precedent en casos similars.

Havia recuperat la seva millor versió amb 31 anys. A Los Angeles 2028, la vigent campiona del món ja en tindrà 35.

Marín ha demanat perdó a una afició que plorava per la seva mala fortuna (Reuters)

 

Gran detall de la seva rival

La xinesa He Bingjiao, que va accedir a la final després de la retirada per la lesió de Carolina Marín, ha tingut un gest agradable per a la jugadora espanyola al podi, quan va pujar a recollir la seva medalla de plata després de caure a la final davant la sud-coreana Se Young An. 

He Bingjiao va voler fer un homenatge a Marín mostrant un pin d'Espanya amb la medalla penjada al coll

He Bingjiao ensenya un pin d'Espanya com a homenatge a Carolina Marín (EFE)(EFE)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut