(REUTERS)

La keniana Brigid Kosgei bat el rècord mundial de marató femení, que feia 16 anys que durava

L'atleta keniana ha aconseguit el rècord a la Marató de Chicago, amb 2h 14m 4s, i ha rebaixat en 1m i 21s el rècord que tenia l'anglesa Paula Radcliffe des del 2003
Xavier Bonastre i Thió Actualitzat

L'endemà que el kenià Eliud Kipchoge aconseguís a Viena convertir-se en el primer humà que baixa de les dues hores en marató (1h 59m 40s), aquest diumenge, la seva compatriota Brigid Kosgei ha batut el rècord mundial femení de la distància, a la Marató de Chicago. Kosgei ha corregut els 42 km i 195 m en 2h 14m i 4s, i ha esmicolat el rècord que fins avui tenia l'anglesa Paula Radcliffe des del 2003. Radcliffe havia fet una marca de 2h 15m i 25s.

 

Una marca amb polèmica

El registre aconseguit per l'atleta keniana podria no ser homologat, tot i haver-se aconseguit en una marató reconeguda per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF). Kosgei ha corregut amb unes sabatilles que la federació internacional no accepta, ja que, en principi, ajuden ostensiblement l'atleta a córrer més ràpid. Es tracta del mateix model de sabatilles que va fer servir ahir Eliud Kipchoge a Viena. La IAAF haurà de decidir ara si les accepta o no de manera definitiva.

Brigid Kosgei, de 25 anys, ha reeditat la victòria que va aconseguir l'any passat a la Marató de Chicago. Aquest any també ha guanyat la marató de Londres, a l'abril.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut