Pep Guardiola i Tito Vilanova, a la banqueta del desaparegut Miniestadi en un partit de la temporada 2007-08
Pep Guardiola i Tito Vilanova, a la banqueta del desaparegut Miniestadi en un partit de la temporada 2007-08
barça

La insòlita posició de Busquets o la reaparició de Gai Assulin, joies del retrobament del primer equip de Guardiola

L'estrena del documental "Guardiola, el primer títol" recorda la seva temporada de debut a les banquetes

Redacció Esport3Actualitzat

Dimarts es va estrenar a Betevé el documental "Guardiola, el primer títol", que recorda la seva temporada de debut a les banquetes al capdavant del Barça B. Una hora d'imatges, records i el testimoni directe dels protagonistes d'aquell curs a Tercera Divisió, que el tècnic de Santpedor defineix com a "feliç", i que culmina amb un emocionat retrobament entre tècnics i jugadors en un sopar a Sant Just Desvern.

El documental reviu les memòries d'aquell ascens que va culminar amb Guardiola fent el salt al Camp Nou. Entre les joies que s'hi expliquen destaca la crucial intermediació del tècnic bagenc per evitar que Pedro Rodríguez, "Pedrito", es desvinculés del Barça i marxés al Gavà. "Em sap greu pel Toni Llebaria [mític entrenador dels del Baix Llobregat] però aquest es queda amb mi", recorda amb nostàlgia l'últim guanyador del The Best com a millor entrenador.

Entre ell i Sergio Busquets, un altre dels membres d'aquella plantilla que aquell any es van estrenar en el professionalisme, rememoren les proves que Guardiola va fer abans no li va trobar la posició idònia, la de mig centre de contenció. S'hi explica com en un partit a Cassà de la Selva el de Badia del Vallès va actuar com a davanter centre, com un recurs pensat per despenjar pilotes aprofitant la seva alçada. Un gran "Busi solution".

El documental també actualitza l'aspecte i el currículum de molts d'ells, com Gai Assulin, el diamant de la Masia que mai va acabar d'explotar. L'israelià vola a la capital catalana des de Manchester, on viu amb les botes ja penjades amb 33 anys, expressament per tornar a abraçar-se amb els excompanys.

El record d'un any "feliç"

A Pep Guardiola i als altres tècnics que l'han acompanyat al llarg de la seva exitosa carrera a les banquetes, com Domènec Torrent, els agrada recordar que tot va començar al quart esglaó del futbol. La temporada 2007-2008 va rebre el seu primer encàrrec com a entrenador de part del president Joan Laporta: agafar les regnes d'un Barça B que tenia l'obligació de recuperar la categoria perduda amb una plantilla molt jove. La resta ja és història.

Aquell campionat que va precedir l'ascens contra el Barbastre Guardiola el reivindica com el 39è títol dels 38 que se li acostumen a reconèixer als registres oficials. De tot allò que va arrencar al camp del Premià acaba de fer 16 anys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut