Futbol

El nomemanent de Montse Tomé genera suspicàcies en les jugadores

L'asturiana agafa el relleu de Vilda tot i ser la seva mà dreta des del 2018, amb la incògnita de saber si el sector de les jugadores internacionals que demanaven canvis accepten el seu nomenament

Redacció Esport3Actualitzat

La pilota és al camp de les jugadores de la selecció espanyola. Van demanar canvis després del cas Rubiales i ara és tot un interrogant saber com rebran una seleccionadora que ha estat la segona entrenadora de Jorge Vilda. I això que Montse Tomé i la resta del cos tècnic van presentar la seva dimissió en bloc, hores després de l'assemblea de Rubiales en què va anunciar que no dimitiria.

Tomé ja havia mostrat certa incomoditat durant l'acte, malgrat l'oferta de Rubiales per fer-la directora esportiva. Les dones de l'staff de Vilda van assenyalar pressions de la Federació Espanyola per assistir a l'assemblea.

Un fet històric

Poc es podia imaginar l'asturiana Montse Tomé que, després de les abraçades amb Jorge Vilda quan van guanyar el Mundial, s'acabaria convertint no només en el seu relleu, sinó també en la primera seleccionadora femenina del futbol espanyol. Serà la cinquena figura que seu a la banqueta del combinat espanyol, sempre dirigida per homes: Rafael Muga (1971-1980), Teodoro Nieto (1981-1988), Ignacio Quereda (1988-2015) i Jorge Vilda (2015-2023).

Tomé, de 41 anys, va entrar a la federació el 2018 com a seleccionadora sub-17 i segona entrenadora de l'equip absolut. Com a jugadora, va defensar la samarreta de l'Oviedo Moderno, abans de fitxar pel Llevant, amb qui va guanyar la lliga 2007-2008. També va defensar la samarreta del Barça durant dures temporades, entre el 2010 i el 2012, amb qui també va aixecar una Lliga i una Copa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut